A Kossuth utca és a Táncsics utca kereszteződése

Hozzászólok
Kossuth utca - Táncsics utca kereszteződés
Kossuth utca - Táncsics utca kereszteződés
Készítés ideje: 
1920 körül
Készítés ideje: 
2013
Készítette: 
Ismeretlen
Készítette: 
Wallon-Hárs Viktor

A Kossuth Lajos utca, a Táncsics Mihály utca (korábban Flandorffer u.) és a Ferenczy János utca kereszteződésének képe nem sokat változott a két fotó elkészülte között. A környező épületek változatlanok, csak az 1915-ben, dr. Töpler Kálmán polgármestersége idején állított óra került kicsit más helyre az új körforgalom építésekor.

A bejegyzés létrehozása: 2013. május 27.

Hozzászólások

Friedrich Rezső képe

Volt már "forgó" hattyúnk, most van egy "Vándor óránk"... :-) (azért már az is "valami", hogy meghagyták, pedig elég "macerás" lehetett az áthelyezése!)

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Lám, Viktor így mozgatja a tárgyakat.:)

Tarcsai Mária képe

Lehet, hogy a János kápolnát is ő varázsolta fel a Lőverekbe? :)))))

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Hát ... erről nem beszélhetek...:))

Moser Aranka (Pauliné) képe

Én ezt az órát annyira szerettem. Kicsit feljebb majdnem a Csecsemőotthon előtt szálltam fel anno a bánfalvi buszra, ott volt a megálló. Az órát jól lehetett látni a Múzeum utca sarkáról.

Tarcsai Mária képe

4 éven át erre jártam suliba, (kék kerista voltam) A Kádfürdő sarkán kerültek elő a kötelező ködvágó egyensapkák a táskákból, feltettük a fejünkre és úgy vonultunk be az iskolába.

Péntek György képe

Én is ide jártam iskolába. Öreganyám még " csak " Szürkéknek nevezte az iskolát. Alattunk a konyhán főzték a rengeteg ételt a város iskoláinak. Örökké ételszag volt a folyosókon. :). Ma az unokám jár ebbe az iskolába.
=D.