A 66. Báthory Cserkészcsapat tablói

Keresés az archívumban

Helyszín
A 66. Báthory Cserkészcsapat tablója
1
Eredeti méret
A 66. Báthory Cserkészcsapat tablója a legrégebbi tagokkal
2
Eredeti méret

Idősebb Zamostny Róberttől kaptuk ezt a két, Lobenwein Harald által 1928-ban fotografált tablót. A fotók jobb oldalán lévő kockaszerű ikonra kattintva, majd a kurzort a képek fölé húzva a tablók egészen apró részletei, így a nevek is jól kivehetővé válnak.

Kép típusa
Fotó/Mozgókép készítője
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1928
Szerző
1928

Hozzászólások

Tarcsai Mária | 2015. október 2. 14:52

Mindkét tablón van ismerősöm. A felső tablón Zamostny János (a tablón igen érdekesen, de főként önkényesen magyarították) Jani bácsi vezetéknevét. Szakmája kelmefestő és vegytisztító volt, üzlete és műhelye az Őjteleki utca 14. szám alatt volt, ahol a gyermekkoromat töltöttem. Édesapám gyerekkori cserkészbarátja volt, általa, az ő segítségével jutottunk lakáshoz 1938-ban. Fia, Zamostny Róbert, aki a tablót a Sopron annonak felajánlotta és fiúági unokái viszik tovább a Zamostny nevet, itt élnek városunkban. Három leányági unokája is volt, ebből egy él, aki a Sopron anno lelkes olvasója. Sok dédunokája, sőt ükunokái is vannak.
A felső tablón Zamostny Jánoson kívül Reinthaller Ferencet ha személyesen nem is, de feleségét és fiát jól ismertem, hiszen évtizedek óta egy házban lakunk. Reinthaller Ferenc 1907-ben született és 1977-ben halt meg. Mestersége lakatos volt, de , a Sotexban kártolóként dolgozott. Testvérbátyja Rajnai Aurél pedig ha jól tudom a flaszter iskolában volt tanító.

A bejegyzés létrehozása: 2015. október 2.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.