A Biehler pékség - Kossuth utca 39.

Hozzászólok
Biehler Ferenc péksége

Kovács Károly fényképe 1942-ből. Biehler Ferenc péksége a Kossuth Lajos utca 39. számú házban volt. Mellettük is volt pékség, a két kemencét egymás mellé építették. Mindkét péknek megvolt a saját vevőköre, rivalizálásról szó sem esett. A kép az üzlet bejárata előtt készült. Az üzletben a pékáru mellett cukorkát és csokoládét is árultak. 1948-ban be kellett zárni a pékségeket, de a kemencék megmaradtak. Így lehetett, hogy kenyeret sütöttek bennük még 2000-es évek elején is.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1942
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1942
1508-1646
Térkép nézetbe kerül: 
Térképre kerül
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kovács Péter
A fotó készítőjének életrajza: Kovács Károly
A bejegyzés létrehozása: 2013. július 9.

Hozzászólások

Tarcsai Mária képe

Nagyon jó, bár mi a nem a Biehler pékségbe jártunk, a név mégis ismerős... ez a Kossuth utca- Vörösmarty utca sarok?

Németh Tiborné képe

Mária, lehet, hogy én mint "gyüttment"rosszul gondolom, de én a Kossuth utca és a Fasor utca közelében lévő pékséget gyanítom.

Friedrich Rezső képe

A ház a Fasor utca és Kossuth utca sarkán indul a város felé. Ebben most söröző "üzemel". Régen itt volt egy fiók-posta, (ez a bal oldali bejárat volt, mindjárt a szomszéd "Kedvenc" cukrászda és Tompos szabóság után). Ugyanitt lehetett hátra menni, ahol a Biehler kertészet is volt. A pékség ezek után következett a sarok irányába...

Horváth Péter Pál képe

A 70-es évek majd mindennapi esti téli programja: fedett uszoda - Schmauser - és már várt a frissen sütött forró kenyér (hazáig éppen elfogyott).

Tarcsai Mária képe

Köszönöm a hozzászólásokat, valóban. Még nincs két hete, hogy ott jártam, de ne csodáljátok, ha összezagyválom, szinte egész nap járom a várost. Ott (különösen a Fasor utca sarkán) a sövény szinte csiripel a sok verébtől. Valaki azt mondta nekem előtte való nap, (csak úgy kapásból) hogy a Kossuth Lajos utcán végig ostorfák vannak. No, ezt néztem meg, és tényleg..... egyes emberek milyen jó megfigyelők.