A Borostyán cukrászda terasza

Hozzászólok
Borostyán cukrászda

A Borostyán cukrászda a Batsányi utca és a Deák tér sarkán álló épület földszintjén működött. Generációkon át volt népszerű találkozóhely, az egykor itt árult Coupe Jacques legendás édesség volt a soproni fiatalok körében. A cukrászda zenegépe pedig talán az egyetlen ilyen masina volt a városban. Helyén ma biztosító működik.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1963
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1963
Térkép nézetbe kerül: 
Térképre kerül
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2013. március 27.

Hozzászólások

Tarcsai Mária képe

Én is imádtam a Borostyán cukrászdát a megnyitásától kezdve. Sok kellemes délutánt eltöltöttem ott. Különösen örömet okozott, hogy néha országosan ismert színészeket hívtak meg, akik beszélgetős műsort adtak. Az ifjúság színe-java megtalálható volt itt.

Moser Aranka (Pauliné) képe

Valóban az épület amolyan hatvanas évek de nekünk akkor új volt és érdekes. Emlékszem,hogy a Borostyán cukiba a bejárattól jobbra egy-két lépcsőn kellett felmenni ahol kicsi asztalkák voltak és székek. A barátnőmmel néha vasárnaponként,szépen felöltözve, kaptunk a Szüleinktől 10 Ft.-ot, hogy vegyünk rajta valamit esetleg menjünk moziba (15h-17h-ig). Én személy szerint nyáron a puncs és vanília fagyit kedveltem és rendeltem. De ősszel alig vártuk, hogy legyen gesztenyepüré, mert az olyan finom volt tejszínhabbal a tetején! Azért azt is el kell mondanom, hogy mindig nagyon feszélyezve éreztük magunkat nem voltunk hozzá szokva,hogy beüljünk valahová szülők nélkül.

Tarcsai Mária képe

Akkor én valóságos Krőzus voltam hozzád képest. Mint dolgozó nő, megengedhettem magamnak, hogy moziba is menjek, utána pedig cukiba....

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Jó ezeket a történeteket olvasni, köszönöm szépen mindenkinek!!

Keresztes Rózsa képe

Nekem két korszak kötődik ehhez a cukrászdához: egyik, amikor még kislányként anyukámmal mentünk fagyizni, nekem a kedvencem a puncs fagyi volt, mazsolával, talán még egy kis rum is lehetett benne?
A másik korszak, amikor már fiatal felnőttként barátnőkkel mentünk beszélgetni, és az a bizonyos Coup Jackes nekem is emlékezetes. (Ebben már biztosan tudom, hogy volt némi alkohol...)

Schmidel Johanna képe

Szép napot!
Az itt kommentelők segítségét és együttműködését szeretném kérni a szakdolgozatomhoz, amelyet a " Soproni kávéházak és cukrászdák" címen írok. A Borostyán cukrászdáról szeretnék több információt.szerezni. A nyitásról, tulajdonosról, a cukrászdában kapható termékekről, a vendégkörről és személyes élményekről is. Ha szívesen mesélnének a cukrászdáról,esetleg még több fotó kerülne elő kérem jelezzék. Köszönöm előre is!