A buszpályaudvar építése

Keresés az archívumban

A buszpályaudvar építése
Eredeti méret

Tóth Sándor küldte el nekünk ezt a felvételt, melyen a buszpályaudvar építésének egy mozzanata látható 1965 szeptemberében. Érdekesség a felvételen a háttérben, az egykori Törvényszéki palota - ma kollégium - előtt látható felvonulási épület.

Kép típusa
Fotó/Mozgókép készítője
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1965 szeptember
Szerző
1965
Évszámos térképre

Hozzászólások

Horváth Péter Pál | 2015. február 24. 13:19

Meg a Kollégium kupolája felett a daru. Vajon mit építenek ?

Tarcsai Mária | 2015. február 24. 19:54

Emlékszem azokra az időkre, amikor a buszpályaudvar helyén egy mélyedés volt, benne kukoricaföld. Sejtettem, hogy előbb-utóbb valamit kezdenek ezzel a telekkel, de hogy pont buszpályaudvart? Rémálmomban sem gondoltam volna. Az én elképzelésem az volt, hogy hasonlóan más, normális városokhoz, a buszpályaudvar a vasútállomás közelében fog felépülni. Hogy miért nem ez történt? Máig sem értem. Ennél kevésbé megfelelő helyet keresve sem találhattak volna, ugyanis a távolsági buszok 90 %-a kelet felé ment, a pályaudvar mégis a nyugati városrészben épült. E miatt a téves döntés miatt azóta is majd' minden busz átdübörög a városon...és miután egy vagon pénzért tavaly kiglancolták az autóbusz pályaudvart, nincs remény, hogy a helyzet mostanában meg fog változni....

Dr. Schöberl Miklós Béla | 2015. november 16. 20:32

A kép baloldalán (a lebontott régi romos lovarda helyén) látható épület (másik három társával együtt) adták a '45 utáni első jelentősebb lakásépítkezést, jellemzően a háború után csaknem 15 évvel.

Dr. Schöberl Miklós Béla | 2016. május 12. 18:40

Most látom csak, hogy a Lackner K. u.-ban 1965-ben már ostornyél lámpaoszlopok vannak!

A bejegyzés létrehozása: 2015. február 24.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.