A császár parancsára című film forgatása

Hozzászólok
A császár parancsára című film forgatása - a szereplők
A császár parancsára című film forgatása - a szereplők
A császár parancsára című film forgatása - a szereplők
A császár parancsára című film forgatása - egy jelenet

A császár parancsára című film egyes jeleneteit Sopron belvárosában forgatták 1955-ben. Nagy Gyula felvételei a Kolostor utcában mutatják a film szereplőit. Az első fotó érdekessége, hogy a kép jobb oldalán még eredeti portáljával látható az egykori Danis cukrászda.
A negyedik felvétel egy képkocka a filmből. Erről így emlékeztek a Sopron anno facebookos oldalának felhasználói: "Kari bácsi (dr. Friedrich Károly - a szerk.) minden csoportnak elmondta, hogy itt forgatták a filmet, a Tűztorony pedig egy nagy ponyvával lett kitakarva a felvételekből. A történetet minden nap, néha többször is elmesélte a Kolostor utca 13 sz. ház előtt. Mi, gyerekek meg tátott szájjal figyeltük a történeteit."(Péntek György) - "Erre emlékeztem.... De nem ponyvával takarták le a Tűztornyot... hanem a felvevőgép elé tett új toronytető takarta ki az igazit."(Lekics Jenő)
A Magyar Filmgyártó Vállalat által forgalmazott filmet, melynek főbb szerepeit Ruttkai Éva és Bessenyei Ferenc játszották, 1957. november 21-én mutatták be.
A képkockáért köszönet Takács Róbertnek.
/A fotók a fortepan.hu oldalról szabadon letölthető./
A Kapcsolódó bejegyzésben további forgatási fotók találhatók, ahol többek közt arra is fény derül, hogy miként tüntették el a Tűztorony tetejét.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1955
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1955
Évszámos térképre
5938-2147
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2014. március 8.