A Csepel üdülő és az órás buszjárat

Hozzászólok
SZOT Csepel üdülő

A képeslapon az egykori Lövér szálló épületei láthatóak. A háborúban súlyosan megsérült épületekben az újjáépítés és az államosítás után SZOT üdülő működött. A fotó előterében valószínűleg az első menetrend szerinti járatok egyike látható.

Kép típusa: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1960-as évek vége
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1967
Térkép nézetbe kerül: 
Térképre kerül
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2013. augusztus 3.

Hozzászólások

Kovács Péter képe

Olyan ritkán járt a busz, hogy sohasem vártuk meg, és még körbe is ment. Az Időjelzőtől hamarabb felértünk gyalog. Igaz, hogy dombot kellett mászni.

Péntek György képe

Jó látni a képet. Akkor még tele volt élettel az üdülő. Pár éve arra fújt a szél, majdnem sírtam a lepusztult, gazos környék láttán. Remélem, ma már ismét " teltházzal " működik az épületegyüttes.

Moser Aranka (Pauliné) képe

Lövér szálló! Ehhez kapcsolódik egy nagyon fontos esemény! Talán vannak, akik emlékszenek rá bár akkoriban nem lett nagy dobra verve az esemény. Az 1960-as évek elején a képen a jobb oldali épületben szállt meg egy kis időre Dobi István az Elnöki Tanács Elnöke. Engem ért a megtiszteltetés, hogy köszöntsem ,mint az ország egyetlen női nagydobosa, Tarján János vezette Úttörő Fúvószenekarunk tagja, hogy felkereste Sopron városunkat! Térzenét rögtönöztünk neki, meghatódva fogadta. Később egy nagyon értékes pisztonnal ajándékozta meg a zenekarunkat!

Péntek György képe

Ha már ismert emberek, Gobbi Hilda is többször volt vendég a Csepel Üdülőben. Elmaradhatatlan cigarettával, meg az olajos overalljában, Ő maga szerelte az autóját. A szerelés végeztével úgy ahogy volt, olajosan, beült egy "kávéra".

Tarcsai Mária képe

1958-ban áfonyázni volt a családunk a Pedagógus forrás környékén, mikor Gobbi Hilda arra tévedt. Nagyon szeretett volna cikláment szedni (akkor még szabad volt) de nem talált, mert július eleje volt. Tudtunk egy jó ciklámenozó helyet, odanavigáltuk, és szedhetett kedvére.... aztán a Lőver körútig el is kísértük, mert nem ismerte ki magát az erdőben. Elég merészség volt térkép és helyismeret nélkül elindulni....akár aknába is léphetett volna...