A Fehér-kereszt és az Esernyős ház

Hozzászólok
A Fehér-kereszt és az Esernyős ház

Életkép a Bécsi útról a Fehér-kereszttel és az Esernyős-házzal. Érdekes lehet a felvételt a mai utcaképpel összehasonlítani: bár mind a műalkotás, mind a kerti lak áll még, a környék hangulata jelentősen megváltozott.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép keletkezési ideje: 
1970-es évek
Kapcsolódó bejegyzés: 
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1975
Évszámos térképre
4175-1179
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A fotó készítőjének életrajza: Finta Béla
A bejegyzés létrehozása: 2019. április 19.

Hozzászólások

Friedrich Rezső képe

Az Esernyős ház előtt/alatt/ ott látszik nagyszüleim házának "mélyudvara" és a házuk tetőzetének egy szelete. A két épület között pedig, az akkor még szinte forgalommentes, Bástya utca.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Itt még a kereszt és a kerti lak domináltak az utcaképben, ma pedig épp csak feltűnnek a két forgalmas utca között. Teszem hozzá, ha minden igaz, a pad ma is megvan.

Friedrich Rezső képe

Tovább kutakodva az emlékeimben, felidéztem az akkori állapotot. Valójában az Esernyős-ház és a nagyszüleim háza között "futó" Bástya út, anno, egy poros utcácska volt, ha innen jobbra haladunk, kelet felé.
Az akkor is még csak mérsékelten forgalmas de már aszfaltozott Bécsi út, ettől a helyszíntől balra "indult", /folytatódott/ a mostani körforgalom torkolatának helyétől és haladt a Lackner K. utcai becsatlakozásig. (most a WABI mögött lenne) Tehát az Esernyős-ház előtt egy inkább mezőgazdasági út haladt abban az időben.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Majd hozok a poros utcácskáról is képet.:)