A Fórum presszó egykor

Keresés az archívumban

A Fórum presszó egykor
1
Eredeti méret
A Fórum presszó egykor
2
Eredeti méret

G.Nagy Béla 1970. augusztusában készült felvételein az egykori Fórum presszó látható. A Sopron anno Facebookos oldalának látogatói így emlékeztek a helyre:

"Imádtam ezt az eszpresszót. Kovácsoltvas berendezése volt, hangulatos és szép, harmonikus hely volt. Az 1950-es évek második felében nyitották (legalább is akkor már javában működött) minden délben ott ittam meg a kávémat (ebéd helyett), de este is szinte mindennapos vendégek voltunk. Akkor még igen jó és elegáns hely volt. Az üzletet Udvardiné Erzsike néni vezette... mindig vidám, jókedvű és fürge volt, jól szót értett a fiatalokkal, hisz neki is két gyermeke volt. Sajnos a fia, Nándi, aki focista volt, az 1957-es ázsiai influenzába halt bele. Béla is sokat járt ide, jókedvével, és kirobbanó életörömével bearanyozta a helyiséget. A presszó a fénykora után lassacskán elvesztette elegáns és meghitt jellegét. Különben is megnyílt a Deák téri Borostyán cukrászda, ami minden módon felvette a versenyt a Fórum presszóval... ekkor áldozott le a Fórum presszó fényes napja." (Tarcsai Mária)

"Csak az akkori hangulat, vagy esetleg mi is OTT vagyunk! Én biztosan, de szerintem lélekben Te is ott ülsz valamelyik asztalnál. ( de a fiatalságunk egy darabja mindenképpen )"- (Péntek György)

"1970-76 között pontosan felette laktunk, az első otthonunk volt. Nagyon praktikus volt, ha kellett egy doboz cigi, vagy egy üveg vermouth, csak lefutottam és ennyi...  IV. oszt. hely volt így az árai alig haladták meg a boltokét." (Friedrich Rezső)

"Fiatal voltam. Barátokkal sokat jártunk oda a hangulata miatt. Félhomályban kis asztaloknál szürcsöltük a grogot...Imádtam.." (Pintérné Nagy Edina)

Kép típusa
Fotó/Mozgókép készítője
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1970. augusztus 14.
Kapcsolódó bejegyzés
Szerző
1970
Évszámos térképre

Hozzászólások

Friedrich Rezső | 2014. október 14. 14:11

A kép készülte után 4 hónappal már a mi konyhánk volt a presszó felett, ugyanis első otthonunk volt itt. "Könnyen voltam", ha váratlan vendég érkezett, vagy inni lett kedvünk, valamit...jó viszony alakult ki a presszó alkalmazottaival. Néha kellemes kávéillatot hozott a huzat...

A bejegyzés létrehozása: 2014. június 1.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.