A Frigyes főherceg tüzérségi laktanya

Keresés az archívumban

A Frigyes főherceg tüzérségi laktanya
Eredeti méret

A Frigyes főherceg tüzérségi laktanya az egykori Manninger, a kaszárnya átadásakor Brennbergi úton - ma Bánfalvi - úton állt, a 14. szám alatt, és korabeli adatok szerint 362 ember és 235 ló elhelyezését tudták megoldani benne, valamint rendelkezett 4 tiszti lakással és egy tornateremmel is. Az 1897-ben épült laktanyát a II.világháborús bombázások során súlyos károk érték.

Kép típusa
Kép keletkezési ideje
1900-as évek eleje
Kapcsolódó bejegyzés
Forrás

Dr.Heimler Károly:Sopron topográfiája-1936

Szerző
1915

Hozzászólások

Horváth Péter Pál | 2014. április 4. 20:09

Kicsit pontosabban: jobb oldalról kezdve - Bánfalvi út 10. Vasárugyár Rt. Sopron-Graz 1910. (SVL Pm.X.52/910) 48 lakásos munkáslakóház. Háromemeletes négy lépcsőházas, szekciónként és szintenként 4 egy szoba-konyhás lakással, mellékhelyiségekkel, a lépcsőpihenőn (!). Az épületből a II.vh. nyomán két szekció maradt meg(!). Ssz.LIV./2
A balra következő 3 platán mai él, a mögötte levő épületek, valamint a balra következő épületeket a bombázások után nagyfokú károsodásuk miatt lebontották. Itt áll a Lidl áruház.
A következő 4 platán mai is él , a mögötte levő kapubejáró, oldalán két tömbbel eltűnt - itt áll a volt Suzuki szalon pavilonja, mögötte pedig a a műszaki erdészet üzemcsarnoka.
A fenti hivatkozásból következtetve a kép 1910 után készült.
/ A későbbi volt állami gazdasági épület -mely ma is áll, (kissé átalakítva) a kép bal oldalán kívül esik, így az nem látható ezen a képen./

A bejegyzés létrehozása: 2013. február 2.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.