A Gulyás csárda kerthelyisége

Keresés az archívumban

A Gulyás csárda kerthelyisége
Eredeti méret

Egy korábbi bejegyzésünkben hosszabban írtunk az 1963-as Soproni Ünnepi Hetek rendezvényosorzatához kapcsolódó ideiglenes határnyitásról, mely abban nyilvánult meg, hogy 24 órás időtartam erejéig a nyugatról érkező látogatók vízum nélkül tartózkodhattak Magyarország és ezen belül Sopron területén.

Az eseménnyel több hazai napilap és folyóirat is foglalkozott, a Vendéglátás című lapban például számos fotóval illusztrált cikk jelent meg az esemény alkalmából, azt vizsgálva, hogyan birkóznak meg a soproni vendéglátóipari egységek a rendkívüli módon megnövekedett turistaforgalommal.

Az íráshoz Bauer Sándor készített illusztrációkat, melyekből nemrégiben több ia felkerült a Fortepan oldalára. Ezúttal a Katolikus konventházban egykor működött Gulyás csárda Ikva-parti teraszáról készült felvételt mutatjuk be honlapunkon.

A fotó a Kapcsolódó és ajánlott link alatt található linkre kattintva nagy felbontásban leölthető.

---

A terasz melletti átjáróról ide kattintva tekinthetnek meg egy 1970-ben készült felvételt, míg a terasz 1992-es bontását ezek a fotók örökítették meg.

Kép típusa
Fotó/Mozgókép készítője
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1960
Szerző
1960
6186-1734
Évszámos térképre

Hozzászólások

Harkai László | 2018. február 25. 17:56

,,Legénykorom'' kedvenc vendéglátó egysége!Bogrács gulyás 9,60 korsó ászok 5,10x2=cca.20-ft!Igaz kenyeret nem számoltam!Ezen a fotón ahogy nézem le volt foglalva az egész terasz,ahogy azt az asztalokra kihelyezett hosszúnyakúak(hétdecis flaskák)és szódásüvegek jelzik!

Harkai László | 2018. február 25. 17:59

Ez a kép természetesen még a legénykorom előtti,kisiskolás koromból való!

A bejegyzés létrehozása: 2018. február 25.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.