A Győri pálya-udvar

Hozzászólok
A Győri pálya-udvar

A Győri vasút állomása, vagy ahogy a képeslap készítője nevezte, a Győri pálya-udvar valószínűleg az 1800-as évek végén a Győri indóház úton, ma Állomás utcában. A képen a tájékozódást segítheti a háttérben látható gyárépület, melyet a mai soproniak az ELZETT egykori gyáraként ismernek. A képeslap készítésekor még - amennyiben a lap bizonyosan 1901 előtt készült - osztrák tulajdonban lévő vagon - és gépgyár működött az épületben.

A laphoz kapcsolóan ezt az 1905-ben postázott anzikszot is figyelmükbe ajánljuk, ha pedig szívesen nézegetnének még további felvételeket az állomásról, kattintsanak a Győri vasút címkére.

Az itt bemutatott képeslap Preidl Zoltán soproni képeslap- és fényképgyűjtő kollekciójának egyik darabja. Ezúton fejezzük ki köszönetünket Zoltánnak, hogy lehetővé tette az anyag bemutatását honlapunkon. A gyűjteményben szereplő képeket folyamatosan tesszük közzé, az egyes darabok a Preidl Zoltán gyűjteménye címkére kattintva listázhatók ki. A gyűjtő Facebookos oldalának linkjét a Kapcsolódó és ajánlott link alatt találják.

Kép típusa: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1800-as évek vége
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1898
Évszámos térképre
3445-3258
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2019. február 10.