A GYSEV 366. számú «végvári» férficserkészcsapata

Keresés az archívumban

Helyszín
A GYSEV 366 számú «végvári» férficserkészcsapata
Eredeti méret

A fenti tablót Fücsök Ferenctől kaptuk, aki így írt:

"A képen szereplők: Apám és vasutas munkatársai, akik közül néhányat én is ismertem. Nekik bizonyára meghatározó élményük volt a cserkészélet. Ez a tabló nálunk mindig a falon lógott, és én megkereshettem rajta az ismerősöket, vagy Apám elmesélt történeteinek szereplőit. Sokat hallottam az átélt kalandokról, a schneebergi síelésekről, a fertői vitorlázásokról, a Bécsi dombi vitorlázó repülésről stb. A vasfüggöny mögött felnőve elképzelhetetlen volt számomra, hogy azon a távolban fehéres-kéken csillogó hegyen síelni is lehet. Esetleg Berlinbe vonattal eljutni, ahonnan már csak egy ugrás volt Hamburg, egy égő hajó oltását megnézni.

Öcsémmel együtt 1956 tavaszától jártunk kirándulni az SVSE Természetjáró Szakosztályával. A tablón szereplők közül ott ismertem meg Edőcs Pali bácsit, a Szakosztály elnökét, Róka Lajcsi bácsit, Nyúl Sanyi bácsit, akik gyakran, majdnem minden vasárnap, eljöttek kirándulni. Ritkán jött el csak, egy-egy túrán láttam Bertalan Ernő bácsit (a képen Dr Birnbaum) és Varga Laci bácsit. Nem kiránduláson, hanem mint Apám munkatársával találkoztam Agg Pállal, Finta Bélával, Gangl Jánossal, Hauer Samuval, Turi Vincével. Emlékeim szerint soha nem láttam Galavits Jánost, de egy humoros történet kapcsán Apám munkatársai közül otthon őt emlegettük a legtöbbet."

A tabló kis képei a fotó jobb oldalán lévő kockaszerű ikonra kattintva, majd a kurzort a kép fölé húzva nagyban is megtekinthetők. Ha így nagyítják a képet, a nevek is kiválóan olvashatók lesznek.

A tabló egészében, nagyban a képre kattintva nézhető meg.

Kép típusa
Fotó/Mozgókép készítője
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1942
Szerző
1942
A bejegyzés létrehozása: 2017. november 11.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.