A honlap frissítése miatt ideiglenesen nem elérhető a hozzászólás és a regisztráció funkció.
Szíves türelmüket kérjük.

A Kárpáti-malom 1949 előtt II.

Hozzászólok
A Kárpáti-malom egykor

Amikor a Sopron anno honlapján 2013-ban először közöltünk fotót a Kárpáti-malomról, az épület még rendkívül rossz állapotban volt és csak remélhettük, hogy idővel lesz kellő anyagi forrás a felújítás megkezdésére.

Amikor aztán 2014-ben Hárs József az itt bemutatott képeslap fekete-fehér változata mellé írta le gondolatait a malom történtéről, már voltak tervek a rehabilitációra.

Mikor pedig 2019-ben a malomról készült korabeli színes képeslapot közreadjuk, örömmel mondhatjuk, hogy a Kárpáti-malom újra régi fényében pompázik, bár a tulajdonosok továbbra is azon dolgoznak, hogy még több élettel töltsék meg a történelmi jelentőségű ipari épületet.

Napjainkban a malom kapcsán már minden bizonnyal aktualitását vesztette az a sokszor emlegetett frázis miszerint "bezzeg régen minden szebb volt", még akkor is, amikor ilyen színpompás, tavaszias hangulatú régi lapot nézegethetünk a műemlékről.

Az itt bemutatott képeslap Preidl Zoltán soproni képeslap- és fényképgyűjtő kollekciójának egyik darabja. Ezúton fejezzük ki köszönetünket Zoltánnak, hogy lehetővé tette az anyag bemutatását honlapunkon. A gyűjteményben szereplő képeket folyamatosan tesszük közzé, az egyes darabok a Preidl Zoltán gyűjteménye címkére kattintva listázhatók ki. A gyűjtő Facebookos oldalának linkjét a Kapcsolódó és ajánlott link alatt találják.

Kép típusa: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1900-as évek eleje
Kapcsolódó bejegyzés: 
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1905
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2019. április 22.