A Koldus és királyfi című film forgatása

Hozzászólok
Koldus és királyfi forgatás
Koldus és királyfi forgatás
Koldus és királyfi forgatás
Koldus és királyfi forgatás

Tarcsai Mária fotói a Koldus és királyfi című film forgatásáról.

Tacsi fotója a Koldus és királyfi című film forgatásáról. Tacsi így emlékszik az eseményre: : " A Koldus és királyfi forgatásai a Kolostor utcában és a Fő téren folytak, mikor indultak a koronázásra, majd a Major-közben vették fel a vásári jeleneteket, ahol Tom almát lopott és menekülés közben a királyi várba keveredett. Ezen kívül Tom otthonát egy Várkerületi ház udvarában (az Ikvahídnál, a Kereskedelmi Bank előtti épületnél) forgatták, rettenetes nyomortanyát rögtönöztek. Nem volt nehéz dolguk, mert a ház még nem volt restaurálva. Az Ikva-parton is forgattak, a Katolikus konvent mögötti hídnál, idomított patkányokkal. Végül a koronázást is itt vették fel a Táncsics utcai egykori lovardában (ha jól emlékszem Flex magazin) ami azóta leégett. Itt a teljes Westminsteri apátsági templomot felépítették. Hatalmas munkák folytak."

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1976
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1976
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A fotó készítőjének életrajza: Tarcsai Mária
A bejegyzés létrehozása: 2013. február 23.

Hozzászólások

Horváth Péter Pál képe

A lovarda az új lovassági laktanya (Ferenc Ferdinánd főherceg lovassági laktanya /Baros út) téli gyakorlópályája volt (az egész laktanya egyetlen megmaradt épülete a 20-ból , a falai még állnak, a tetőt gyertya vitte el), a Flex magazin pedig a "katonai élelmiszer raktár" a sínek előtt - egy épülete maradt meg az ötből - ma szaniter áruház működik benne.

Friedrich Rezső képe

A sztárok és a stáb, szinte az egész Fenyves Szálló-t (ma Hotel Lővér"), belakták...az említett "nyomortanya London belvárosában" egészen pontosan a volt Hirschler műhelyek mögötti folytatásban kerültek kialakításra, tehát a mai és a volt IBUSZ-ház bal oldalának végében. Végigjártam anno, mikor a forgatások véget értek.