A honlap frissítése miatt ideiglenesen nem elérhető a hozzászólás és a regisztráció funkció.
Szíves türelmüket kérjük.

A Mátyás király utca a Belváros felé a bombázások után

Hozzászólok
A Mátyás király utca romokban

Kovács Károly fotója a GYSEV pályaudvar előtt készült. Ahol a fotós állt, ott most a parkoló előtti járda van. Nem messze állnak meg a Belváros felé menő autóbuszok. A másik oldalon a volt László király utca - ma Állomás utca - sarok helyén szintén parkoló van a Fortuna pizzéria előtt.

A képen látható épületeket elbontották, helyüket az akkori kor igényei szerint megtervezett modern lakóházak foglalják el. Érdemes megfigyelni a felvétel hátterében a Domonkos-templom tornyait és a GYSEV-palota egy részletét.

A felvételt korábban már bemutattuk honlapunkon, ekkor azonban nem mint önálló képet, hanem mint a Sopron bombázásáról készített térképes-fotós összeállításunk egy darabját. Ez az összeállítás a Kapcsolódó bejegyzésben szereplő linkre kattintva tekinthető meg.

Fontosnak tarjuk, hogy a korábban készített összeállításaink fotói önállóan is helyet kapjanak a honlapon, ugyanakkor mivel a romos várost ábrázoló fotók készítési helyének beazonosítása sokszor nehézségekbe ütközik, így ugyanennyire fontos számunkra az interaktív térképes megjelenítés is.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1945
Kép keletkezésének éve: 
1945
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A fotó készítőjének életrajza: Kovács Károly
A bejegyzés létrehozása: 2017. július 30.

Hozzászólások

Horváth Péter Pál képe

A fotós egy kicsit messzebb állt, közvetlenül a pályaudvar bejárata előtt - mai helye a váróterem aluljáró lépcsőjének kezdete. A bal és a jobb oldali ház helyén ma park, és parkoló található.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2013494415598694&set...