A Mátyás király utca a Belváros felé a bombázások után

Keresés az archívumban

A Mátyás király utca romokban
Eredeti méret

Kovács Károly fotója a GYSEV pályaudvar előtt készült. Ahol a fotós állt, ott most a parkoló előtti járda van. Nem messze állnak meg a Belváros felé menő autóbuszok. A másik oldalon a volt László király utca - ma Állomás utca - sarok helyén szintén parkoló van a Fortuna pizzéria előtt.

A képen látható épületeket elbontották, helyüket az akkori kor igényei szerint megtervezett modern lakóházak foglalják el. Érdemes megfigyelni a felvétel hátterében a Domonkos-templom tornyait és a GYSEV-palota egy részletét.

A felvételt korábban már bemutattuk honlapunkon, ekkor azonban nem mint önálló képet, hanem mint a Sopron bombázásáról készített térképes-fotós összeállításunk egy darabját. Ez az összeállítás a Kapcsolódó bejegyzésben szereplő linkre kattintva tekinthető meg.

Fontosnak tarjuk, hogy a korábban készített összeállításaink fotói önállóan is helyet kapjanak a honlapon, ugyanakkor mivel a romos várost ábrázoló fotók készítési helyének beazonosítása sokszor nehézségekbe ütközik, így ugyanennyire fontos számunkra az interaktív térképes megjelenítés is.

Kép típusa
Fotó/Mozgókép készítője
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1945
1945

Hozzászólások

A bejegyzés létrehozása: 2017. július 30.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.