A napfényes Mátyás király utca

Hozzászólok
A napfényes Mátyás király utca

Télvíz idején vagy talán tavasszal, olvadáskor készült felvétel a Mátyás király utcából. Sajnos a készítés pontos időpontja nem ismert, talán a képen látható járművek segítenek majd közelebb kerülni a helyes időponthoz.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép keletkezési ideje: 
1960-as évek vége
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1967
Térkép nézetbe kerül: 
Nem kerül térképre
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A fotó készítőjének életrajza: Finta Béla
A bejegyzés létrehozása: 2018. november 16.

Hozzászólások

Friedrich Rezső képe

Én a '80-as évek első felére tippelnék. Ugyanis emlékeim szerint, akkor volt két portálja, a "hangszerbolt"-nak nevezett műszaki árudának. Előzőleg, éveken át, egy fedél alatt árulták a rádiókat, tévéket, a hanglemezekkel, de a vinylek "reneszánsza"-kor kevés lett a hely. Ezért a személyzet egyik női tagja, aki a lemezeldásban specialista volt, átköltözött a szomszéd üzlethelyiségbe, ami előtte raktárként szolgált. (kaputól balra) Felette ott a "Hanglemezek" felirat.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

De busz jóval régebbi, nem?

Friedrich Rezső képe

Egy busz legalább 15 évig van forgalomban, ezért mertem saccolni. De a '70-es évek vége is realitás lehet. A képen látható IKARUSZ 630-ast 1971-ig gyártották. 1980-ban még a BKV is flottában tartotta.
https://totalcar.hu/tesztek/haszon/2014/05/25/veteran_ikarus...
Tovább vizsgálva a képet, látható, hogy valószínüleg vidéki járat lehetett és a karosszéria állapotát figyelve látható, az erősen "leharcolt" állapot, tehát akár 10-12 éves is lehetett.