A honlap frissítése miatt ideiglenesen nem elérhető a hozzászólás és a regisztráció funkció.
Szíves türelmüket kérjük.

A Nyugat-magyarországi Serfőzde és Malátagyár soproni dolgozói 1926-ban

Hozzászólok
A Nyugat-magyarországi Serfőzde és Malátagyár soproni dolgozói 1926-ban

Barilich Lászlótól kaptuk ezt a felvételt, melyen a Nyugat-magyarországi Serfőzde és Malátagyár soproni telepének dolgozói láthatók 1926-ban.

A felvételen szereplőket - egy kivételével - illetve a fotó készítésének apropóját nem ismerjük. Az a bizonyos egy, akinek személyes ismert, nem más, mint a második sorban balról a hatodik úr, Domonkos József, aki a kép készítésének idejekor a sörgyár tűzvédelmi felelőse is volt.

Róla fontos még megemlíteni, hogy 1956-ban készített és először honlapunkon publikált felvételei kiemelkedő jelentőséggel bírnak a városunkban a forradalom alatti készített felvételek sorában, olyannyira, hogy az 1956-os emlékév alkalmából a forradalmi eseményeket dokumentáló felvételek sorában is helyet kaptak az alkalomból kiadott fotókönyvben.

Mind a fotók, mind a könyv részletes ismertetője elérhetők honlapunkon.

Érdemes még megemlíteni, hogy bár ugyanez a felvétel szerepel a Soproni sörgyár 100. éves jubileuma alkalmából kiadott kötetben is, sajnos így sem sikerült azonosítanunk a készítés pontos apropóját.

---
Sikerült még egy személyt azonosítani a felvételen, Fülep Ildikó facebookos oldalunkon írta a következőt: "Az első sorban jobbról a negyedik nagybajuszos az én ükapám,Thalhammer János pincemester"

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1926
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1926
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2016. december 16.