if ($logged_in == FALSE) { }

A Pannónia Szálló az 1960-as években

Hozzászólok
A Pannónia Szálló

"A II. világháború után, 1949-ben egy bizonyos Pödör Béla volt a Pannonia bérlője, az ő idejében államosították a szállodát. A levéltári iratok szerint 1950-ben a szálloda tulajdonosa már a Soproni Szálloda és Vendéglátóipari Vállalat lett, 1955-től Gyolcs István vezetésével. A főpincérek Joó Sándor és Szalai Jenő voltak. A szállodát 1974 áprilisától HungarHotels vette át a Fenyves szállóval, a Borostyán cukrászdával és a Cézár-pincével együtt, és a soproni területi igazgató Vránich István (aki Hotel Pannoniában kezdte inasként pályafutását 1957 júliusában, és egy életet töltve a soproni vendéglátásban a soproni Hotel Lővér igazgatóként vonult nyugdíjba) felügyelete alá került. A szálloda akkori vezetői: Rhubi Ervin igazgató, Bakó József, Takács Árpád és Csordás Sándor üzletvezetők voltak. A konyhát Bencze Józsefné irányította. A rendszerváltás után, 1992-ben a Dental-Pannonia Fogászati Kft. vásárolta meg a HungarHotels kezelésében lévő, Pannonia Szálloda néven ismert hotelt."

---

A fenti sorok a soproni7 nevű weboldalon jelentek meg. A honlap időközben megszűnt.

Kép típusa: 
Kép keletkezési ideje: 
1960-as évek
Forrás: 

www.soproni7.hu - megszűnt weboldal

Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1960
6154-2520
Térkép nézetbe kerül: 
Térképre kerül
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2013. január 29.

Hozzászólások

Gyurátz László képe

Nem akarok ünneprontó lenni, de ki kéne javítani az alábbi részt: "....1992-ben a Dental-Pannonia Fogászati Kft. vásárolta meg ...." Nem kéne álszentnek lenni -szinte- minden soproni ember tudja, hogy hogyan került a Szilágyi család kezébe Sopron ékessége :-(

Kótai Mónika - szerkesztő képe

A szöveg teljes egészében idézet.

Dr. Schöberl Miklós Béla képe

Kb. ebben az időben a már nyugdíjas Náci bácsi (Pusker Náci a GYSEV resti korábbi üzemeltetője és később főpincére) volt itt az éjszakai portás. Az akkor hiánycikknek számító áruk közül mindig lehetett nála kapni (dugiban a pult alól) neilon harisnyát, Marlboro cigit és orosz (Szovjetszkoje sampanszkoje) pezsgőt!

Harkai László képe

Egy biztos: Náci bácsi-nem tudom milyen beosztásban-de ruhatárosi munkát is végzett ott, a hetvenes években,és ugyanúgy a Deák vendéglőben is!Volt egy jó ismerősöm,aki abban az időben benzinkutasként dolgozott,ergo abban az időben meglehetősen jó anyagi körülmények közt élt,és néha magával hívott egy egy italra.Ezen alkalmakkor szokott Náci bácsinál amerikai (Dunhill,Peter Stuyvesant,John Player Special)cigarettákat vásárolni.Gondolom az olyan mint a Marlboro valószinüleg csak mifelénk számított menőnek...Mondjuk kb. a nyolcvanas évek vége felé át is települtek feleségestől Amerikába,bár akkor még lehet,hogy nem így nevezték ezt!