A Pannónia Szálló az 1960-as években

Keresés az archívumban

A Pannónia Szálló
Eredeti méret

"A II. világháború után, 1949-ben egy bizonyos Pödör Béla volt a Pannonia bérlője, az ő idejében államosították a szállodát. A levéltári iratok szerint 1950-ben a szálloda tulajdonosa már a Soproni Szálloda és Vendéglátóipari Vállalat lett, 1955-től Gyolcs István vezetésével. A főpincérek Joó Sándor és Szalai Jenő voltak. A szállodát 1974 áprilisától HungarHotels vette át a Fenyves szállóval, a Borostyán cukrászdával és a Cézár-pincével együtt, és a soproni területi igazgató Vránich István (aki Hotel Pannoniában kezdte inasként pályafutását 1957 júliusában, és egy életet töltve a soproni vendéglátásban a soproni Hotel Lővér igazgatóként vonult nyugdíjba) felügyelete alá került. A szálloda akkori vezetői: Rhubi Ervin igazgató, Bakó József, Takács Árpád és Csordás Sándor üzletvezetők voltak. A konyhát Bencze Józsefné irányította. A rendszerváltás után, 1992-ben a Dental-Pannonia Fogászati Kft. vásárolta meg a HungarHotels kezelésében lévő, Pannonia Szálloda néven ismert hotelt."

---

A fenti sorok a soproni7 nevű weboldalon jelentek meg. A honlap időközben megszűnt.

Kép típusa
Kép keletkezési ideje
1960-as évek
Forrás

www.soproni7.hu - megszűnt weboldal

Szerző
1960
6154-2520
Évszámos térképre

Hozzászólások

Gyurátz László | 2013. március 16. 13:14

Nem akarok ünneprontó lenni, de ki kéne javítani az alábbi részt: "....1992-ben a Dental-Pannonia Fogászati Kft. vásárolta meg ...." Nem kéne álszentnek lenni -szinte- minden soproni ember tudja, hogy hogyan került a Szilágyi család kezébe Sopron ékessége :-(

Kótai Mónika - szerkesztő | 2013. március 16. 13:31

A szöveg teljes egészében idézet.

Dr. Schöberl Miklós Béla | 2016. július 23. 22:49

Kb. ebben az időben a már nyugdíjas Náci bácsi (Pusker Náci a GYSEV resti korábbi üzemeltetője és később főpincére) volt itt az éjszakai portás. Az akkor hiánycikknek számító áruk közül mindig lehetett nála kapni (dugiban a pult alól) neilon harisnyát, Marlboro cigit és orosz (Szovjetszkoje sampanszkoje) pezsgőt!

Harkai László | 2018. augusztus 1. 15:42

Egy biztos: Náci bácsi-nem tudom milyen beosztásban-de ruhatárosi munkát is végzett ott, a hetvenes években,és ugyanúgy a Deák vendéglőben is!Volt egy jó ismerősöm,aki abban az időben benzinkutasként dolgozott,ergo abban az időben meglehetősen jó anyagi körülmények közt élt,és néha magával hívott egy egy italra.Ezen alkalmakkor szokott Náci bácsinál amerikai (Dunhill,Peter Stuyvesant,John Player Special)cigarettákat vásárolni.Gondolom az olyan mint a Marlboro valószinüleg csak mifelénk számított menőnek...Mondjuk kb. a nyolcvanas évek vége felé át is települtek feleségestől Amerikába,bár akkor még lehet,hogy nem így nevezték ezt!

A bejegyzés létrehozása: 2013. január 29.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.