A régi piac

Hozzászólok
Régi piac

A képen a régi piac látható a Kisvárkerületen, ahol ma már parkolókat találunk. A kép készítésének pontos időpontját nem sikerült megtudni, valószínűleg 1967 telén készült a fotó.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1960-as évek vége
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1967
Térkép nézetbe kerül: 
Térképre kerül
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2013. április 2.

Hozzászólások

Friedrich Rezső képe

Itt, balra, sokáig egy zöldség-gyümölcs bolt üzemelt...a ládák jelzik is.

Reisner Lívia képe

Milyen finom savanyú káposztát lehetett ott kapni! Mire hazaértünk a Lackner utca végére szinte az összeset megettem! :)

Friedrich Rezső képe

Látod, ezért is vagy még mindig egészséges!!!

Tarcsai Mária képe

Emlékszem arra a zöldségboltra, szinte volt az egyetlen ilyen üzlet a városban. Milyen hangulatos ez a piac, inkább az autóparkolót tették volna oda, ahol most az "új" piac van...

Tarcsai Mária képe

Kicsit előbbre egy divatáru bolt volt , a vezetője Paula. Nagyszerű üzletasszony volt, mindent el tudott adni. Kidumálta a lelkét, leszedte a polcról az összes pulóvert, hogy mindent megnézhess. Utána türelmesen, szépen visszarakta. Nem zúgolódott, ha nm jött létre üzlet.

Tarcsai Mária képe

Ettől a képtől megihletve a napokban végigfotóztam a Kisvárkerületet. Mondhatom, az eredmény siralmas. A városfejlődés legnagyobb vesztese a Kisvárkerület, ugyanis parkolóvá degradálódott.
Pedig, ha nyitott szemmel járnának, láthatnák, hogy akár Sopron egyik legszebb tere lehetne.....

http://indafoto.hu/tacsifoto/image/18290407-1dc2dbf7/user

Kovács Péter képe

A képek nagyon jók! De sajnos ez a helyzet! A parkolót pedig oda kellett volna tenni,
ahol most van az a sivár, ronda piac.

Kovács Péter képe
Tarcsai Mária képe

Ha jól emlékszem, a bécsújhelyi piac a város legszebb főterén áll, vele szemben a városháza, a város szíve. A mobil árusító asztalokat délben eltüntetik és fél óra leforgása alatt kitakarítanak, akkor elegáns térré változik.... ugyanígy van a gyönyörű felső-bajor városkában, Traunsteinben is. Így is meg lehetett volna oldani és még mindig nem késő......az autókat úgy kipenderíteném a
Kisvárkerületről, mint a huzat.... akinek az a 100 méter gyaloglás sem megy, annak ott a helyi autóbusz megálló, vagy taxi. Mindjárt kevesebb lenne az autóforgalom. Mások miért tudják szinte sz egész városukat megóvni az autóforgalom iszonyú terhelésétől?

Kovács Péter képe

Ugyanezt láttam Belgium több nagyvárosában is!