A Rózsa utca 2-es számú ház az 1950-es években

Hozzászólok
A Rózsa utca 2-es számú ház az 1950-es években

A háború előtt Kancz Ferencné vegyesboltja, majd az államosítás után Fűszer-Vegyes (ld. képünkön), amikor 1965-ben megáradt az Ikva, már funkcióját megtartva, de nevét megváltoztatva Élelmiszer, 1969-ben a portál változatlan. A patak 1996-os áradásakor már nem a bevásárlást intéző háziasszonyok, sokkal inkább uraik aggódhattak, amikor az Ikva betört az ekkor már sörözőként működő üzlethelyiségbe.

Egy apró épület sok-sok arca honlapunkon, kövessék a hivatkozásokat és ismerjék meg Önök is a zárókövén az 1756-os évszámot viselő házat, melynek minden bizonnyal gazdag történelméből néhány 20. századi fotót gyűjtöttünk össze honlapunkon.

Kép típusa: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1950-es évek
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1955
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2020. október 22.

Hozzászólások

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Egy kedves emlékkép honlapunk Facebook oldaláról Sterlik Gyulánétól: "Az ötvenes években Farkas bácsi és a felesége volt a boltos, ezért csak “farkasnak” hívtuk a boltot. Imádtam odajárni Stollvercket venni! Farkas bácsinak, ha elfogyott az aprópénzre, akkor Stollverckben adott vissza. A Stollverck karamell kocka volt, összeragadt tőle az ember szája, de nagyon finom volt!"