A SFAC ifjúsági focicsapata 1957-58

Keresés az archívumban

Helyszín
A SFAC ifjúsági focicsapata 1957-58
Eredeti méret

Tarcsai Máritától kaptuk a felvételt, akivel unokabátyjának fia osztotta meg a fotót. Ő ifj. Steiner Jenő, aki az álló sor jobb szélén látható. A Sopron anno facebook oldalának látogatói segítettek, hogy kiderüljön, kik láthatók még a képen. Ezekből a hozzászólásokból válogattunk: " Akit felismerni vélek ifjú korából, az a Wieser Gyuszi, a Kajtár Jóska, a Hetzer, Szőllősi. Ők felnőtt játékosként végigküzdötték a 60-as éveket. Mire én 1972-ben oda kerültem, akkor már csak a Wieser Gyula játszott, hozzá kapcsolódtak az akkor nagyszerű formában, de a megyeiben küzdő játékosok: Tóth Jenci, Gaál Imi, Scheidl Charli, Borsi Tóni, a Nyúl testvérek (mind a hárman), Rögler Laci, Sipka, Rádler, stb. Edzőként a Szabó Lajos (403-as testnevelő) tevékenykedett."/"Középen térdel Hetzer, elől balra Gullner."/Kalmár István/ - "Elöl baloldalt Gullner nevű ül" /Tremmel Teofil/ - " Felső sor B1:Wieser Gyuszi gyermekkori barátommal együtt kergettük a labdát a Zárányi utcán ... "/Lekics Jenő/ - "B3 biztos hogy a Kajtár Józsi egy udvarban laktunk." /Ludvigné Mariann/ -" Az edző Kiss Alajos, mögötte Makk Jóska bácsi.Wieser mellet Korenika Lajos." /Fiziker József/
A hozzáaszólások alapján a következő személyeket sikerült eddig azonosítani: Makk József, Kiss Alajos, Wieser Gyula, Gullner, Korenika Lajos, Hetzer, Kajtár József és ifjú Steiner Jenő.

**FRISSÍTÉS! Babos Zoltántól kaptuk a következő kiegészítést:"SFAC ifjúsági csapata 1957-58-ban Horváth Béla intéző, Kiss Alajos edző, Weiser Gyula, Korenika, Kajtár József, Sipos Németh Miklós (kistollas), Sternyi, Seidl, Hetzer, Németh Emil, Gullner, Kelemen, Nagy." - Köszönjük!

Kép típusa
Fotó/Mozgókép készítője
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1958
Szerző
1958

Hozzászólások

Kótai Mónika - szerkesztő | 2014. június 15. 14:33

Lekics Jenő hozzászólása facebookos oldalunkról. "Felső sor balról az első mezes focista Wieser Gyuszi - remélem jól írtam a nevét....Hajrá Zárányi utca... :-)"

A bejegyzés létrehozása: 2014. június 11.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.