Részlet a Nemzeti Újság egy korabeli cikkéből:
"Az üzemet a sopronmegyei tejtermelő gazdák 1914-ben Soproni Tejszövetkezet cég alatt alapították. 1922-ben az üzem átalakult részvénytársasággá, Soproni Tejgazdasági Részvénytársaság céggel, ebben az évben már napi 10.000 literrel dolgozott az üzem. 1920-ban napi 25.000, 1924-ben 35.000, majd napi 45.000 liter kerül a vállalat üzemeibe naponta. 1923 őszén építettek Szombathelyen városi tejüzemet, ugyanez évben a győri gazdák tejüzeme is csatlakozott. 1924 óta a vállalat cégjegyzése Sopron—Győr és Vasmegyei Tejgazdasági r.-t. A cég 1924-ben Budapesten városi üzemet létesített, úgy hogy most már a társaságnak összesen négy üzeme van, mely 90.000 liter tejet dolgozhat fel naponta. A vállalat soproni telepének csemegevaja, saját készítésű ementhali, trapista, ilmitzi és elite sajtjai országos hírűek és kitűnő minőségük folytán általános közkedveltségnek örvendenek."
A fotó a tejüzem udvarát ábrázolja.
Nemzeti Újság
Hozzászólások
Milyen kár, hogy nem fotózta a munkahelyét.:) Bár azt hiszem, ezt nem sokan tették meg már anno sem ...
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Henrik bácsinak sajnos nem volt fényképezőgépe. Ő csak szivarozni szeretett.... talán 6-8 fénykép maradt róla mindössze-....
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Az 1920-30-as években (a pontos idejét nem tudom) Steiner Henrik (édesanyám bátyja) a cég könyvelője volt.