A Soproni Football Club korabeli képeslapokon

Keresés az archívumban

Helyszín
Címke
Soproni Football Club
A képeslap 1902-ben postázott változata
1
Eredeti méret
Soproni Football Club
A képeslap a csapattagok aláírásával 1901-ből
2
Eredeti méret

A mellékelt képeslap a Soproni Football Club csapatképe. A lapot a csapat alapítója, egyben csapatkapitány kapusa, Thurner Ágost saját kezűleg írta és írta alá. További érdekessége, hogy egy meccs történetéről számol be rajta: „1902. április 27. Mit szól hozzá Doktor ur! 6:0-val megverni a pozsonyiak I. csapatát? Remekelt az egész csatársor s oly jól játszottak a fedezetek és hátvédek, úgyhogy a labdát én csak 4 szer kaptam kezeimbe. s ehhez hozzá 160 k. bevétel hideg, erős szél daczára. Kiváló tisztelettel Thurner” A képeslap címzése: „Tekintetes Dr. Dukavits István urnak főispáni titkár, miniszteri fogalmazó” Bács megyébe.

---
Sokáig azt hittük, az 1902-ben feladott képeslap lehet a legrégebbi emlék a SFAC csapatáról, Babos Zoltántól azonban megkaptuk a képeslap párját, melyen a csapattagok aláírásai szerepelnek, 1901-ből. Így bár a kép lap megegyezik, érdekességképpen megmutatjuk a korábbi változatot is, illetve szintén Zoltánnak köszönhetően közreadjuk a csapat névsorát is:

Rötting Ottó, Horváth Ferenc, Hegyei József, Kuharszky Rezső, Brém Oszkár, Steiner József, Gerencsér Nándor, Krautt Rezső, Thurner Ágoston, Krausz Gusztáv, Horváth Pál.

Kép típusa
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1900 körül
Szerző
1900

Hozzászólások

Tarcsai Mária | 2013. június 27. 17:50

Ezek szerint foci volt, van és lesz.... nekem is van egy futballcsapat képem, ma felhívom az illetékest, (a kép tulajdonosát) hogy feltehetem-e a Sopron annora? Azt hiszem a SFAC ifi csapatáról van szó.... ha megkapom az engedélyt, neveket is fogok írni.....

Kótai Mónika - szerkesztő | 2013. június 27. 18:53

Jó lesz, ha lesznek képek , de infó is legyen.:) Aztán jöhet ide, a honlapra.

A bejegyzés létrehozása: 2013. február 12.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.