A Soproni Ünnepi Hetek irodája

Keresés az archívumban

A Soproni Ünnepi Hetek irodája
Eredeti méret

Tarján Pétertől kaptuk ezt a felvételt, mely az akkor még Beloiannisz térnek nevezett Fő téren készült, vélhetően 1965 körül. A kép érdekessége a Tábornok-házon látható felirat: A Soproni Ünnepi Hetek Irodája. Ebben a helyiségben most étterem működik.
A tér egykori elnevezéséről a Kapcsolódó bejegyzésben olvashatók információk.

Kép típusa
Fotó/Mozgókép készítője
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1965 körül
Kapcsolódó bejegyzés
Szerző
1965
Évszámos térképre

Hozzászólások

Kótai Mónika - szerkesztő | 2014. július 3. 14:22

Dr. Kovács József László kérésére teszem közzé a hozzászólását: "A Beloiannisz névről:Beloiannisz kecskepásztor volt- a templom neve is Kecske templom.Tehát "a név helyes" (Kesernyés névhumor az 1950-es évekből...)"

Tarcsai Mária | 2014. július 3. 20:50

...ez már csak így van manapság is: az utcanevek a mindenkori politikai irányzatot tükrözik. Sajnos. Pedig a régi, történelmi neveket nem lenne szabad "mindenféle szélnek" kitenni.

Tarcsai Mária | 2014. július 3. 20:59

Nos, a látható képről a követezők jutnak eszembe: 1956-tól 1960-ig a Soproni Iparcikk Kiskereskedelmi Vállalat alkalmazottja voltam. A képen látható helyiség akkoriban a vállalatunk kultúrhelyisége volt. Volt ott szakszervezeti könyvtár (ingyen lehetett könyveket kivenni) pingpong helyiség a fiataloknak (magam is rengeteget játszottam ott) fotólaboratórium és nagy kultúrterem, ahol remek előadásokat, bálokat és táncokat rendeztek a fiataloknak. Magam is sokat jártam oda, szinte minden szolgáltatást igénybe vettem, használtam, (könyvtár, fotólaboratórium, pingpongterem) a műsorokban aktívan részt vettem stb. Mi fiatalok, nagyon szerettünk ott lenni.... 1960-tól a vállaltunk megszűnt, más céghez kerültem, ahol ilyen lehetőség nem volt. Őszintén bevallom, hogy sokáig nagyon hiányzott....

Kótai Mónika - szerkesztő | 2014. július 4. 13:19

Köszönöm, Tacsi! Ki hitte volna, hogy ilyen célra is használták egykor ezt a helyiséget!

Friedrich Rezső | 2017. április 15. 20:03

Sőt! Smink- és öltöztetőterem a "Császár parancsára" c. film forgatásakor...

Harkai László | 2017. április 15. 11:32

Kedves Tacsi!

Az Iparcikk Kiskereskedelmi Vállalat 1960-as megszűnésével kapcsolatos közléseddel erősen vitatkoznék,mivel még a hetvenes,mi több a nyolcvanas években is létezett,ha nem is ,,virágzott" ! Az ominózus kultúrhelyiség pedig az Előkapu 7 alatt,a későbbi Ászok Söröző helyén működött!Már mint az általam említett időben legalábbis...

A bejegyzés létrehozása: 2014. július 3.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.