A Storno Ferenc út és a Szent Mihály utca kereszteződése korabeli képeslapon

Hozzászólok
A Stornó Ferenc út és a Szent Mihály utca kereszteződése

A korabeli képeslapon a Storno Ferenc út és a Szent Mihály utca kereszteződése látható a Pozsonyi út irányából valamikor az 1900-as évek első felében.

Ahol egykor az ökrök a szekeret húzták, ott ma a város egyik legforgalmasabb kereszteződése található, ezt jól mutatja a képeslap egy másik példányának felhasználásával készült Anno és ma összeállításunk.

Korábban későbbi korokból is mutattunk felvételeket a két út találkozásáról, abból az időből, amikor még nem épült itt körforgalom: egy, az 1950-es évek végén készült képet itt, míg egy 1992-ben készült fotót itt tekinthetnek meg.

A most bemutatott lap "párját" is mindenképpen figyelmükbe ajánljuk.

Az itt bemutatott képeslap Preidl Zoltán soproni képeslap- és fényképgyűjtő kollekciójának egyik darabja. Ezúton fejezzük ki köszönetünket Zoltánnak, hogy lehetővé tette az anyag bemutatását honlapunkon. A gyűjteményben szereplő képeket folyamatosan tesszük közzé, az egyes darabok a Preidl Zoltán gyűjteménye címkére kattintva listázhatók ki. A gyűjtő Facebookos oldalának linkjét a Kapcsolódó és ajánlott link alatt találják.

Kép típusa: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1920-as évek
Kapcsolódó "Anno és ma" összeállítás: 
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1925
Évszámos térképre
6948-958
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2018. december 16.

Hozzászólások

Pölöskei Péter képe

Gratulálok Preidl Zoltán úrnak! Ez a rézkarcos képeslap gyönyörű! A Szent Mihály-domb és a képen látható templom az 1920-as évek óta semmit sem változott, pedig én először 2005-ben jártam itt.