A Széchenyi tér a palota felől a 20. század elején

Keresés az archívumban

A Széchenyi tér a palota felől a 20. század elején
Eredeti méret

1913, a Postapalota átadása és a téren 1918-ban felállított Vaságyú felavatása között készült képeslap a Széchenyi térről a palota irányából fotózva.

A színgazdag lap megannyi lap érdekességet rejt, így mindenképpen nézzék meg virtuális nagyítónk alatt is a kép melletti ikonra kattintva, majd a kurzort a lap fölé húzva. Ha elkalandoznak a Líceum elé, láthatják, hogy éppen megújul, de a jobb oldalon a villamossínekre is vessenek egy pillantást - megéri. Persze, ezek mellett is több különös apróságra lelhetnek a böngészés során.

Ebben a bejegyzésünkben hasonló szögből, 1932 után láthatják a teret, érdekes lehet összehasonlítani a képeket.

Ha hosszabb időutazást is szeretnének tenni a téren számos fotó és képeslap segítségével, melyekhez rengeteg információ is tartozik, kattintsanak a lap feletti Széchenyi tér címkére.

Az itt bemutatott képeslap Preidl Zoltán soproni képeslap- és fényképgyűjtő kollekciójának egyik darabja. Ezúton fejezzük ki köszönetünket Zoltánnak, hogy lehetővé tette az anyag bemutatását honlapunkon. A gyűjteményben szereplő képeket folyamatosan tesszük közzé, az egyes darabok a Preidl Zoltán gyűjteménye címkére kattintva listázhatók ki. A gyűjtő Facebookos oldalának linkjét a Kapcsolódó és ajánlott link alatt találják.

Kép típusa
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1913-18 között
Szerző
1915

Hozzászólások

Dr. Schöberl Miklós Béla | 2019. április 29. 13:07

Az előtérben még nem látható a”Vaságyú” de az 1915-ben elkészült parkosítás fiatal növényzete szerint is a kép 1918 elötti.

Kótai Mónika - szerkesztő | 2019. április 29. 14:01

Kedves Miklós, igaza van, megfelejtkeztem az ágyúról, így tényleg még jobban szűkíthető az évkör. Pontosítottam is a leírtakat. Köszönöm.

A bejegyzés létrehozása: 2019. április 29.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.