A Szent István - templom

Hozzászólok
A Szent István - templom
A Szent István - templom belülről

A Szent István templom építésének gondolata már 1932-ben felmerült. A konvent 1935-ben kezdte meg a gyűjtést az építésre, 1940-ben pedig már rendelkezésre állt annyi forrás, hogy a konvent megbízhatta Rosenstingl Antal soproni építészmérnököt a tervek elkészítésével. A torony már 1940 augusztusára elkészült, az első szentmisét pedig 1941 karácsonyán tartották a templomban. A győri püspök 1943. szeptember 8-án szentelte fel a templomot Szent István tiszteletére.

Kép típusa: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1940
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1940
4549-2384
Térkép nézetbe kerül: 
Térképre kerül
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2013. február 3.

Hozzászólások

Horváth Péter Pál képe

Sajnos, ez képeslap nem a valóságot közvetíti. Sőt, e templom az, ami annyi téves információt generál, ami ma -> tovább burjánozva ködösíti a valóságot.

Horváth Péter Pál képe

Ha jobban megnézzük a képeslapot 2 információ állapítható meg róla. Az egyik, hogy nem a valóságot ábrázolja (a templom arányai, a környezet), valamint a kiadás éve. A másik, hogy Körmendy Nándor építész neve olvasható, a jobb sarokban. Ezekből következik, hogy a lap, az építész látványtervét ábrázolva, a templom építését segítendő került kiadásra. A plébánia is így említi: "A templom Körmendy Nándor tervei alapján épült Rosenstingl Antal soproni építészmérnök irányításával."