A Szent István-templom alapkőletétele

Keresés az archívumban

A Szent István-templom alapkőletétele
Eredeti méret

Az ismeretlen fotós által készített felvételt Csernus Jánostól kaptuk. A fotó a Szent István-templom alapkőletételén készült. Jánostól megtudtuk, hogy a pap mellett a jobb oldalon anyai nagyanyja, Frivaldszky Kornélia későbbi szemorvos látható fehér blúzban és harisnyában. A templommal kapcsolatban további fotók és információk érhetők el a fotó feletti "Szent István - templom" címkére kattintva.

Kép típusa
Fotó/Mozgókép készítője
Kép keletkezési ideje
1940
Szerző
1940
4590-2442
Évszámos térképre

Hozzászólások

Tarcsai Mária | 2014. április 20. 20:32

Ezekre a díszruhákra emlékszem. Körmeneteknél ilyet viseltek a nagyobb gimnazista lányok. A fiók is, de azoké mintha valamivel sötétebb kék lett volna. A az egyenruha és a vállra vethető menteszerűség tengerészkék bársonyból volt, fehér prém szegéllyel. Igen jól nézett ki, különösen ha csoportosan vonultak fel a körmenet elején. Mindig szerettem volna ilyen ruhát, de mire abba korba kerültem, maradt az úttörő nyakkendő és a ködvágó sapka.

Jakatics Árpád | 2014. október 23. 13:25

A kép középpontjában álló papi személyben Orovits Ferenc tisztelendő urat vélem felismerni. Emlékeim szerint a háború után a környékbeli romok eltakarítását ő szervezte, s a megmentett építőanyagból kezdte meg a templomhoz jobbról illeszkedő épületek felhúzását. A templom előterén szabadtéri színi előadásokat is szervezett (rendezett?) Mind a romeltakarításban, mind a színjátékban 6-8 éves gyerekként nővéremmel együtt részt vettem.

A bejegyzés létrehozása: 2014. április 20.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.