A Szent József - intézet kertje

Keresés az archívumban

A Szent József-intézet kertje
Eredeti méret

Az Isteni Megváltó Leányai Szent József-intézetének gyönyörű kertje volt egykoron, melyről még képeslap is készült. A kertre a Sopron anno Facebook oldalán így emlékezett vissza Péntek György: "Az egész épülettömb mögött egy nagy kert volt. Amikor elkezdtem iskolába járni, akkor a templomnak az udvara sem volt lekerítve belőle. Nagyon sokáig a kertben tanultunk, gazdálkodni, kertészkedni. Télen készültek az ágyásjelző táblák, meg az egyéb kellékek. Tavasszal ott volt a politechnika oktatásunk. Volt az udvarban hátul egy épület, ott lakott a Rákóczi bácsi. Ő volt a pedellus. A lányával a Marikával egy osztályban jártunk. Később a laktanya járműveinek lett a bázisa."

Az intézetről további bejegyzéseket a képeslap feletti Szent József-intézet címkére kattintva találnak.

Az intézmény elnevezésénél a korabeli képeslapok párhuzamosan használják a Szent József Intézet illetve a Szent József-intézet írásmódot. Honlapunkon bejegyzéseinkben utóbbit használjuk.

Kép típusa
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1936
Szerző
1936
3158-1060
Évszámos térképre

Hozzászólások

Moser Aranka (Pauliné) | 2014. április 18. 23:24

Igen szomorú történet! A régi képeken mindig azt látom, hogy óvták a természetet és a kertek csodásan rendben voltak. Vajon most miért nem vágyunk rá? Bele képzelem magamat, hogy ott ülök a padon és nyugalom száll meg, üldögélek és hallgatom a csendet!

A bejegyzés létrehozása: 2013. február 23.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.