A Tómalom a '60-as években II.

Hozzászólok
A Tómalom a '60-as években

Az 1960-as években készült színes képeslapon a tómalmi fürdő látható. A Kapcsolódó bejegyzésben egy körülbelül ugyanebben az időben készült fekete-fehér fotó érhető el, míg a képeslap feletti "Nagy- és Kis-Tómalom" címkére kattintva a számos felvétel mellett a fürdőhely történetéről írt bejegyzések is megtekinthetők.

Kép típusa: 
Kép keletkezési ideje: 
1960-as évek közepe
Kapcsolódó bejegyzés: 
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1963
Térkép nézetbe kerül: 
Térképre kerül
Turista térképre kerül: 
Nem kerül turista térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2014. november 4.

Hozzászólások

Friedrich Rezső képe

Aki a természetes vizeket szerette és a Fertő tóra nem mehetett ki, vagy nem tudott, annak a Tómalom volt a Riviéra...szezonban, hétvégén, szinte lehetetlen volt a strandon megmozdulni, mert minden négyzetcentiméter foglalt volt! A fenti kép egy "lazább" napot mutat. (ez az elrendezés/látvány/, volt talán a leghosszabb ideig)

Németh György képe

54-59 minden délelőtt 10h-tól 12h-ig jó hangosan az összes hangszóróból: "Autofahrer unter wegs...", a legjobb és legújabb nyugati slágerek.Volt aki ezért jött inkább ide a Balaton helyett.

Tarcsai Mária képe

Szinte biztos, hogy a képen valahol én is ott vagyok. Én még a tömeget is szerettem. Az biztos, hogy egy zsebkendőnyi hely sem volt telt háznál.

Dr. Schöberl Miklós Béla képe

Itt még megvan az a hatalmas fehér nyárfa, melyet a viharok okozta veszély miatt a '60-as évek közepén kivágtak. Kovács Károly képén már nem is láthatjuk: https://sopronanno.hu/bejegyzes/a-tomalom-a-60-as-evekben