A Tűgyár dolgozónak felvonulása 1948. május 1-én

Hozzászólok
A Tűgyár dolgozónak felvonulása 1948. május 1-én

A Tűgyár dolgozóinak feldíszített kocsija a Széchenyi-palota előtt 1948. május 1-én. A Preidl család albumából előkerült felvételhez hasonlóan ugyanezen a felvonuláson készült két másik felvétel is, melyeket honlapunkon itt találnak, két, néhány évvel később készült fotó társaságában.

A most bemutatott képen a stílszerűen feldíszített kocsi mellett érdemes a palota homlokzatára is egy pillantást vetni. A reklámtáblák tanulsága szerint ez idő tájt itt volt a Fonciére Általános Biztosító Intézet soproni fiókja, mely az 1900-as évek elején, még más néven a tér túloldalán található Újhelyi-házban működtett irodát.

Az itt bemutatott fotó Preidl Zoltán soproni képeslap- és fényképgyűjtő kollekciójának egyik darabja. Ezúton fejezzük ki köszönetünket Zoltánnak, hogy lehetővé tette az anyag bemutatását honlapunkon. A gyűjteményben szereplő képeket folyamatosan tesszük közzé, az egyes darabok a Preidl Zoltán gyűjteménye címkére kattintva listázhatók ki. A gyűjtő Facebookos oldalának linkjét a Kapcsolódó és ajánlott link alatt találják.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1948. május 1.
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1948
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2019. június 5.