A Tűztorony felújítása 1969-ben

Hozzászólok
A Tűztorony felújítása 1969-ben

A Tűztorony felújításának egy pillanata 1969-ben. A város jelképének megújulása mellett a fotós egy nem sokkal később elbontott épületet is megörökített a felvételen, a divatáru üzlet a kép bal oldalán látható.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1969
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1969
Térképre kerül / nem kerül: 
Évszámos térképre
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A fotó készítőjének életrajza: Tarcsai Mária
A bejegyzés létrehozása: 2013. április 14.

Hozzászólások

Tarcsai Mária képe

Ez volt az a renoválás, mikor a rézborítást is kicserélték. Legnagyobb meglepetésünkre a lebontott állványok alól egy bronzszínű burkolatú torony került elő. Évekbe tellett, mire újra belepte a zöld színű nemes-rozsda (grünspang) és újra a megszokott színeiben pompázott a mi Tűztornyunk.

Tarcsai Mária képe

Csak a film negatívja állt rendelkezésemre, mert annak idején nem hívattam elő a színes fényképet, ugyanis elég drága muri volt.

Most a negatívot lefényképeztem makrófotózási módban, majd számítógéppel pozitívra fordítottam., de a negatív ilyen hosszú idő távlatában sajnos nem őrizte meg a színeket, minden szín kék lett, némi pirossal vegyítve. Így aztán fekete-fehér mellett döntöttem....

Tarcsai Mária képe

Még csak annyit a technikai dolgokról, hogy a filmek digitalizálását a szaküzletben nem is vállalták, egy kedves internetes ismerősöm javaslata alapján fényképeztem le. Ha valakizt érdekel ez a különleges fényképezési módszer, szívesen leírom.

Fekete Csaba képe

Vannak speciális dia szkennerek azzal kéne beolvasni. Nekem is van egy elég jó Canon, ezzel is elég jól tudok diákat is szkennelni. A színeket meg Photoshop programmal szerintem gyönyörűen helyre lehet állítani!

Tarcsai Mária képe

Hát ez nem olyan egyszerű téma, ugyanis a negatívok olyan rossz állapotban voltak, hogy a szaküzletben nem vállalták. Egy másik képnél részletesen leírtam, hogyan dolgoztam ki a képet. A Photoshop programot szándékosan nem alkalmaztam, mert nem a valóságot ábrázolta volna, sőt jobban eltérítette volna a valóságtól, mint a fekete-fehér.

Fekete Csaba képe

Persze elnézést, ostobaság volt részemről úgy okoskodni, hogy nem ismertem a kiinduló állapotot :-)

Tarcsai Mária képe

Semmi probléma, ezért n ostorozd magad.