A Várkerület 1974-ben

Hozzászólok
A Várkerület 1974-ben

A Várkerület 1974-ben, Both István felvételén. Érdekes megfigyelni, ahogy a Hátsókapu utcából kikanyarodik az autós. Talán sokan emlékeznek még erre a forgalmi rendre.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1974
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1974
Évszámos térképre
4341-2444
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A fotó készítőjének életrajza: Both István
A bejegyzés létrehozása: 2013. július 29.

Hozzászólások

Friedrich Rezső képe

1976-94-ig laktunk a 6-os számban...ez alatt volt minden: forgalom befelé, kifelé, majd az egyik legelső forgalom irányító lámpás kereszteződés, zsákutca, stb.

Kovács Péter képe

A Patikaház mellett lévő épület helyén a 60-as évek végéig földszintes ház volt. http://sopronanno.hu/bejegyzes/varkeruleti-eletkep-a-60-as-e... A modern épület 1967-71 között épült Sedlmayr
Jánosné tervei szerint. Kubinszky Mihály nagyon dicséri az épületet. Véleményem szerint túl hangsúlyos a környezetében

Friedrich Rezső képe

Lehet a beépítés "tömegével" vitatkozni, de a földszintes ház ottani illeszkedése még rosszabb volt, mint a mostani...mindkettőnél a "mértékkel" volt/van a baj. A Meinl-ház és a Várkapu-ház közötti magasságot kellett volna ügyesen "átlagolni"...(?)

Tarcsai Mária képe

Nekem sem tetszik ez a foghíj beépítés. Semmiképpen nem lenne szabad magasabbnak lennie aPatika háznál, szinte hivalkodva fölé tornyosul .

Both István képe

Egyetértek Máriával. Sajnos - nem csak Sopronban - a városkép alakítására jellemző az éppen "aktuális" irányzat (pld.: modernizációs törekvések a harmónia megteremtése nélkül) és főépítészi, netán gazdasági érdekeltségi szemlélet.

Bak László képe

Most költözünk ide, az egykori kávézó fölé. De jó látni ezt a képet!