A honlap frissítése miatt ideiglenesen nem elérhető a hozzászólás és a regisztráció funkció.
Szíves türelmüket kérjük.

A Várkerület bérkocsikkal

Hozzászólok
 A Várkerület bérkocsikkal

Korabeli képeslap a Várkerületről, a képet szinte kettéosztó villamossínekkel. Bal oldalon a Csitkovits kávéház verandája látható a Lenck-ház mellett, melyen az akkoriban soproni fiókját itt működtető Pesti Magyar Kereskedelmi Bank felirata olvasható. A jobb oldalon hosszú sorban várakoznak a bérkocsik. Már abban az időben is, amikor a Pannónia Szálló helyén az Arany Szarvas épülete állt, megszokott látványt nyújtottak az utca ezen részén a lovas kocsik - bár nem pontosan ezen a helyen - , a Pannónia pedig 1893-as átadás után megörökölte a bérkocsi állomást, így a korabeli "taxik" továbbra is hozzátartoztak az utcaképhez a környéken.

Honlapunkon a képeslap két "párját" is megtalálják, ezen a képeslapon illetve itt az utca ugyanezen szakasza látható, csak éppen a másik irányból.

Az itt bemutatott képeslap Preidl Zoltán soproni képeslap- és fényképgyűjtő kollekciójának egyik darabja. Ezúton fejezzük ki köszönetünket Zoltánnak, hogy lehetővé tette az anyag bemutatását honlapunkon. A gyűjteményben szereplő képeket folyamatosan tesszük közzé, az egyes darabok a Preidl Zoltán gyűjteménye címkére kattintva listázhatók ki. A gyűjtő Facebookos oldalának linkjét a Kapcsolódó és ajánlott link alatt találják.

Kép típusa: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1900 és 1923 között
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1915
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2019. április 15.