A Várkerület és az Ötvös utca találkozása az 1900-as évek elején

Keresés az archívumban

A Várkerület és az Ötvös utca találkozása az 1900-as évek elején
Eredeti méret

Úgy tűnik, nem kis feltűnést keltett az 1900-as évek elején az összesereglett járókelők körében a fotós, aki az Ötvös utca és a Várkerület találkozását készült megörökíteni. Legalábbis erre enged következtetni, hogy megannyi kíváncsi szempár szegeződik a Czeke-féle terménykereskedés és Kolb Simon vegyeskereskedésének irányából a Müller Paulin-ház felé.

A kép Sopron történtének egy, ebben a formában egészen rövid ideig látható utcakép-pillanatát örökítette meg. A villamos, mely ekkor még a város utcáit járta, szűk két évtized múltán már a csak emlék maradt a városlakók számára, Kolb Simon üzletét a mai Várkerület 79-ben pár év múlva már új tulajdonos vezette, a Czeke-féle kereskedés helyén pedig szintén nem sokkal később,1911 őszén nagyvárosias hangulatot idéző kávéház nyílt.

Ha tetszett a képeslap, ajánljuk figyelmükbe ezt a fotót is, illetve egyik interaktív Anno és ma összeállításunkat is, melynek segítségével ki-ki a maga tempójában utazhat az időben.

Az itt bemutatott képeslap Preidl Zoltán soproni képeslap- és fényképgyűjtő kollekciójának egyik darabja. Ezúton fejezzük ki köszönetünket Zoltánnak, hogy lehetővé tette az anyag bemutatását honlapunkon. A gyűjteményben szereplő képeket folyamatosan tesszük közzé, az egyes darabok a "Preidl Zoltán gyűjteménye" címkére kattintva listázhatók ki. A gyűjtő Facebookos oldalának linkjét a Kapcsolódó és ajánlott link alatt találják.

Kép típusa
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1900-as évek eleje
Kapcsolódó bejegyzés
Szerző
1905
2793-1819
Évszámos térképre
A bejegyzés létrehozása: 2018. november 18.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.