A virágárus néni

Hozzászólok
Virágárus a Várkerületen

G.Nagy Béla 1970 körül készült felvételén az egykor az Omnia előtt - ma bank, a hajdani Gruber-házban - virágot árusító, sokak által ismert idős hölgy látható. G.Nagy Béla az 1970-es évek elején számos jellegzetes hétköznapi soproni arcot megörökített, többekről teljes portrésorozatokat is készített. Neki köszönhetjük, hogy az egykor köztünk élt hölgyek és urak emlékezte tovább élhet, most már a Sopron anno honlapján is. Bízunk benne, hogy olvasóink is őriznek egy-egy emlékmorzsát azokról a soproniakról, akiket a "Jellegzetes soproni arcok" elnevezésű címke alatt mutatunk be honlapunkon és hozzászólásaikkal segítenek még teljesebb képet kialakítani róluk, akik egykor köztünk éltek itt, Sopronban.

Egy város történetét nemcsak az épített környezet múltjának megismerésével fedezhetjük fel, hanem azáltal is, ha az egykor itt élt, hétköznapi emberekről megemlékezünk. G. Nagy Béla fotói számos alkalommal örökítették meg az "utca emberét ", olyan jellegzetes soproni arcokat, akikkel ha szembetalálkoztunk az utcán, rögtön tudtuk, ő "egy ismerős soproni", még akkor is, ha nevét vagy a foglalkozását nem is tudtuk. A fotós az 1970-es években számos ilyen ismeretlen ismerősökről készített felvételeket, akikre az utókor ma már szeretetteljes nosztalgiával gondol. Honlapunkon a "Jellegzetes soproni arcok" címke segítségével ezeket a portrékat, életképeket gyűjtjük össze. Kérjük, ha vannak személyes emlékeik a képeken szereplő soproniakról, írják meg őket nekünk. Köszönjük!

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1970 körül
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1970
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A fotó készítőjének életrajza: G. Nagy Béla
A bejegyzés létrehozása: 2015. március 11.

Hozzászólások

Tarcsai Mária képe

Igen, én nagyon jól emlékszem rá, szinte minden nap itt volt. A nevét, és azt, hogy hol lakot sajnos nem tudom. Nagyon jellegzetes kép, nagyon kedvelem G. Nagy Béla fotóit. Külön köszönet László fiának, hogy képeit hozzáférhetővé tette.

Kovács Péter képe

Omina=Omnia