Asztalfő felé egykor

Keresés az archívumban

Asztalfő felé egykor
1
Eredeti méret
Asztalfő felé egykor
2
Eredeti méret
Asztalfő felé egykor
3
Eredeti méret
Asztalfő felé egykor
4
Eredeti méret

Honlapunkon folyamatosan adjuk közre egy ismeretlen turista a Sopron környéki erdőkben készített fotóalbumának képeit - ld. vonatkozó címke -, hogy ezzel is emléket állítsunk neki és ne hagyjuk veszni a fotókat, melyeket egykor gondosan albuma rendezett és feliratozott.

Ehhez a négy képhez a barna papírra fehér ceruzával annyit írt: "Asztalfő - trianoni határ"

Erdőjárók, természetbarátok segítségét kérjük, vajon pontosan hol készültek a képek, állnak-e még a felvételeken látható házak, s ha igen, milyenek ma? Köszönjük, ha segítenek!

---
A fotók közreadása után a harmadik képpel kapcsolatban a következő sorokat kaptuk Kulcsárné Roth Matthaeától:

"A harmadik az az akadémiai vadászház, amit az egyetem, ill. akkor még főiskola épített, prof. Roth Gyula nevét viseli. Nagyon sokáig állt ebben a formában, pár évvel ezelőtt lebontották, mert életveszélyessé vált, de a Tanulmányi Erdő gazdaság Zrt. felújítása, innen is köszönet érte. Ebben az épületben lakott a 20-as években az Édesapám, mint gimnazista Tshurl Mátyással. Innen bementek Sopronba, suliba, leadták a pedellusnak a puskát, suli után visszamentek és vadásztak valamit enni. Ez a tény a házon meg is lett örökítve, 3 gerendába beütöttek kilőtt patronok ól monogramokat, a német nevüket: TM, JR, és a dátum, 1927, ha jól emlékszem. Ezt a gerendarészt felújításkor kivágták és megkaptam ."

Kép típusa
Fotó/Mozgókép készítője
Kép keletkezési ideje
1940-es évek
Szerző
1941
291-4230
1931 turista térképre

Hozzászólások

Tarcsai Mária | 2018. május 19. 18:20

Az első képhez hozzászólva az biztos, amikor utoljára (kb.6-7 éve) ott jártam, az Asztalfő legmagasabb pontján nem volt semmiféle épület, menedékház, esőbeálló stb.
A Kulcsárné Róth Matthaea által említett épületet jómagam is sokszor láttam, útban az Asztalfő felé. A lebontásáról nem tudtam, de örülök, hogy újjáépítik.

A bejegyzés létrehozása: 2018. május 19.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.