Az Ady Endre út egy részlete 1974-ben

Keresés az archívumban

Az Ady Endre út egykor
Eredeti méret

Kovács Károly felvételén az Ady Endre út eleje látszik, bal oldalon az egykori Raffensperger-kertészet kerítésével, a háttérben pedig a vasúti átjáróval. A kertészet helyén van ma az aluljáró.
A Raffensperger - családnak három kertészete volt Sopronban, szerencsétlen módon mindhármat kisajátították. A család és a kertészetek történetéről a fotó feletti "Raffensperger" címkére kattintva érhetők el részletes információk és fotók.

Kép típusa
Fotó/Mozgókép készítője
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1974
Szerző
1974
3051-2460
Évszámos térképre

Hozzászólások

Fekete Csaba | 2014. április 1. 19:17

Komolyan mondom, kevés kép volt rám ilyen megdöbbentő hatással, mint ez a látszólag semmitmondó kép!!! Akkoriban szinte minden nap elmentem itt a járdán, de egyáltalán nem tudtam már visszaemlékezni a részletekre, hogyan is nézett ki. Még a szívdobogásom is felgyorsult, ahogy nézegetem! :-) Nagyon szépen köszönöm ezt a csodálatos képet a beküldőnek és az Oldal szerkesztőinek is (a többivel együtt).
Egyben megkérdezném, hogy ahol nem sért szerzői jogot, ill. a beküldő/készítő kifejezetten engedélyt ad rá, nem lenne rá lehetőség, hogy nagyobb felbontásban is megtekinthetők (sőt bevallom: letölthetők) legyenek a képek???

Kótai Mónika - szerkesztő | 2014. április 1. 19:25

Kedves Csaba, nagyon örülök, hogy tetszik a kép, a dicséret Pétert illeti, aki megosztotta velünk, és persze, az édesapját, aki fotózta a képet.
Ami a letölthetőséget illeti, közvetlenül az oldalról nem lehet képet letölteni, ennek az az oka, hogy a rengeteg munkával felépített honlap teljes tartalmát gátlástalanul lopták, ami egyrészt nem jó nekem, aki napi több órát dolgozom az oldalon másrészt nem jó a fotók tulajdonosainak, mert ellenőrizetlenül használják fel a fotóikat.Máshol ezt úgy oldják meg, hogy számos vízjelet tesznek a képekre, mi ezt nem szerettük volna, így maradt ez a megoldás. Ha van olyan kép, amit szeretne, csak írjon a főoldalon a Kapcsolat fül alatt, és megbeszéljük, melyik képeket szeretné. Ezt a képet Péter biztosan szívesen elküldi Önnek.

Kovács Péter | 2014. április 1. 20:49

Elküldöm, ha kapok egy email címet.

Fekete Csaba | 2014. április 2. 19:43

Kedves Péter, nagyon szépen köszönöm!
fekete@teodolit.hu
Kizárólag családon belüli (sőt inkább saját) használatra kérem emlékként, felmenőim már sajnos nem élnek, 21 éves lányomat meg nem érdekelné nagyon, erről már lekésett :-)

Friedrich Rezső | 2014. április 1. 20:28

Én erre a kis "színészbejáró" szerű kis kapura már nem is emlékeztem, de az utána következő szerény kirakatra tisztán. /az már éppen nem látszik/

Horváth Péter Pál | 2014. április 1. 21:08

Májusi zápor után, az eldugult csatornatönköknek köszönhető 30 cm-es pocsolyában úszóversenyt rendeztek a kollegisták....

Moser Aranka (Pauliné) | 2014. április 1. 22:26

Köszönöm a képet! Olyan jó viszontlátni ezt a járda kanyarulatot. De sokat mentem itt el Bánfalváról Sopronba! Látszik még a vasúti sorompó és a Zsilip utcai ház, igen így emlékezni vissza a gyermekkoromra csuda jó!

| 2014. április 4. 23:19

Nekem is kedves ez a fotó. 5 évig néztem a kollégium ablakából. A szakállas sorompóknál eltöltöttem jónéhány negyedórát. Téli éjszakákon hallgattam, hogyan pörög fel a gőzmozdony kereke a fagyott sínen, ha nem bírt a husszú tehervonattal. Az ország és világ más tájaira szakadt kollégáimnak küldözgettem hozzászólásaimmat időnként innen letöltött képekkel. Most ennek vége. Nem értem igazából kit károsít meg egy-egy letöltés. Elmarad a szerzői jogdíj?

Kovács Péter | 2014. április 5. 01:51

Kedves Faragó Mihály! Aki a Sopron annora feltett képet, sohasem kért jogdíjat!

Kótai Mónika - szerkesztő | 2014. április 5. 09:49

Kedves Mihály, a képek továbbra is elérhetőek, mindössze egy emailt kell küldenie. Két honlap élt ezekből a képekből és a munkámból, többet nem szolgálnék "szerelemből". De ettől még ellenőrzött formában el tudom küldeni a kért fotókat, ha ahhoz a küldője is hozzájárul(t).

| 2014. április 5. 10:27

Kedves Péter!
Én azt, hogy tán jogdíjat sért a letöltés iróniának szántam. Mónika álláspontját kénytelen vagyok megérteni. Én sem szeretek másokat a hátamon cipelni. Sajnos az elszemtelenedett emberek miatt, az élet más területein is megéljük, hogy megszigorítják a feltételeket, ami azt is sújtja aki nem érdemli.

Kótai Mónika - szerkesztő | 2014. április 5. 12:55

Mihály, nem sújtja. Csak szeretjük tudni - a képek tulajdonosai és én is -, hogy kikhez kerülnek a képek. Ahogy látja, Péter is és én is szívesen segítünk, csak egy lépcsővel több van a folyamatban. Ezt sajnos valóban azoknak lehet "köszönni", akikről beszélt. De lényeg a lényeg, segítünk szívesen.

A bejegyzés létrehozása: 2014. április 1.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.