Az Ady Endre út egy részlete 1974-ben

Hozzászólok
Az Ady Endre út egykor

Kovács Károly felvételén az Ady Endre út eleje látszik, bal oldalon az egykori Raffensperger-kertészet kerítésével, a háttérben pedig a vasúti átjáróval. A kertészet helyén van ma az aluljáró.
A Raffensperger - családnak három kertészete volt Sopronban, szerencsétlen módon mindhármat kisajátították. A család és a kertészetek történetéről a fotó feletti "Raffensperger" címkére kattintva érhetők el részletes információk és fotók.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1974
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1974
Évszámos térképre
3051-2460
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A fotó készítőjének életrajza: Kovács Károly
A bejegyzés létrehozása: 2014. április 1.

Hozzászólások

Fekete Csaba képe

Komolyan mondom, kevés kép volt rám ilyen megdöbbentő hatással, mint ez a látszólag semmitmondó kép!!! Akkoriban szinte minden nap elmentem itt a járdán, de egyáltalán nem tudtam már visszaemlékezni a részletekre, hogyan is nézett ki. Még a szívdobogásom is felgyorsult, ahogy nézegetem! :-) Nagyon szépen köszönöm ezt a csodálatos képet a beküldőnek és az Oldal szerkesztőinek is (a többivel együtt).
Egyben megkérdezném, hogy ahol nem sért szerzői jogot, ill. a beküldő/készítő kifejezetten engedélyt ad rá, nem lenne rá lehetőség, hogy nagyobb felbontásban is megtekinthetők (sőt bevallom: letölthetők) legyenek a képek???

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Kedves Csaba, nagyon örülök, hogy tetszik a kép, a dicséret Pétert illeti, aki megosztotta velünk, és persze, az édesapját, aki fotózta a képet.
Ami a letölthetőséget illeti, közvetlenül az oldalról nem lehet képet letölteni, ennek az az oka, hogy a rengeteg munkával felépített honlap teljes tartalmát gátlástalanul lopták, ami egyrészt nem jó nekem, aki napi több órát dolgozom az oldalon másrészt nem jó a fotók tulajdonosainak, mert ellenőrizetlenül használják fel a fotóikat.Máshol ezt úgy oldják meg, hogy számos vízjelet tesznek a képekre, mi ezt nem szerettük volna, így maradt ez a megoldás. Ha van olyan kép, amit szeretne, csak írjon a főoldalon a Kapcsolat fül alatt, és megbeszéljük, melyik képeket szeretné. Ezt a képet Péter biztosan szívesen elküldi Önnek.

Kovács Péter képe

Elküldöm, ha kapok egy email címet.

Fekete Csaba képe

Kedves Péter, nagyon szépen köszönöm!
fekete@teodolit.hu
Kizárólag családon belüli (sőt inkább saját) használatra kérem emlékként, felmenőim már sajnos nem élnek, 21 éves lányomat meg nem érdekelné nagyon, erről már lekésett :-)

Friedrich Rezső képe

Én erre a kis "színészbejáró" szerű kis kapura már nem is emlékeztem, de az utána következő szerény kirakatra tisztán. /az már éppen nem látszik/

Horváth Péter Pál képe

Májusi zápor után, az eldugult csatornatönköknek köszönhető 30 cm-es pocsolyában úszóversenyt rendeztek a kollegisták....

Moser Aranka (Pauliné) képe

Köszönöm a képet! Olyan jó viszontlátni ezt a járda kanyarulatot. De sokat mentem itt el Bánfalváról Sopronba! Látszik még a vasúti sorompó és a Zsilip utcai ház, igen így emlékezni vissza a gyermekkoromra csuda jó!

Faragó Mihály képe

Nekem is kedves ez a fotó. 5 évig néztem a kollégium ablakából. A szakállas sorompóknál eltöltöttem jónéhány negyedórát. Téli éjszakákon hallgattam, hogyan pörög fel a gőzmozdony kereke a fagyott sínen, ha nem bírt a husszú tehervonattal. Az ország és világ más tájaira szakadt kollégáimnak küldözgettem hozzászólásaimmat időnként innen letöltött képekkel. Most ennek vége. Nem értem igazából kit károsít meg egy-egy letöltés. Elmarad a szerzői jogdíj?

Kovács Péter képe

Kedves Faragó Mihály! Aki a Sopron annora feltett képet, sohasem kért jogdíjat!

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Kedves Mihály, a képek továbbra is elérhetőek, mindössze egy emailt kell küldenie. Két honlap élt ezekből a képekből és a munkámból, többet nem szolgálnék "szerelemből". De ettől még ellenőrzött formában el tudom küldeni a kért fotókat, ha ahhoz a küldője is hozzájárul(t).

Faragó Mihály képe

Kedves Péter!
Én azt, hogy tán jogdíjat sért a letöltés iróniának szántam. Mónika álláspontját kénytelen vagyok megérteni. Én sem szeretek másokat a hátamon cipelni. Sajnos az elszemtelenedett emberek miatt, az élet más területein is megéljük, hogy megszigorítják a feltételeket, ami azt is sújtja aki nem érdemli.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Mihály, nem sújtja. Csak szeretjük tudni - a képek tulajdonosai és én is -, hogy kikhez kerülnek a képek. Ahogy látja, Péter is és én is szívesen segítünk, csak egy lépcsővel több van a folyamatban. Ezt sajnos valóban azoknak lehet "köszönni", akikről beszélt. De lényeg a lényeg, segítünk szívesen.