Az egykori Árpád utcai óvoda

Hozzászólok
Az egykori Árpád utcai óvoda udvara
Az egykori Árpád utcai óvoda udvara a medencével
Az egykori Árpád utcai óvoda belül
Az egykori Árpád utcai óvoda belül
Az egykori Árpád utcai óvoda belül
Középső csoportosok 1978-ban
Nagycsoportosok 1979-ben
Csoportkép 1977-ből
Csoportkép 1978-ból
Ovisok 1974-ban vagy 1975-ben
Csoportkép 1974-ből vagy 1975-ből

A családi archívumokból előkerült fotókon az egykori Árpád utcai óvoda látható. Ezen a területen áll ma a Fenyő áruház és az Ikva áruház. Az első fotón az udvar egy részlete látható, a háttérben a kerítés mögött a Pap réti tornacsarnok épülete látszik. A második képen a pancsoló látható. A harmadik képen a középsősök terme, míg a negyediken a kiscsoportosok foglalkozása látható. Az ötödik kép egy csoportkép az óvodából a '70 évek közepéről.
A felvételek 1973 és 1976 között készültek. Köszönet Bodnár Tamásnak azért, hogy felkutatta őket és Kaufmann Andrásné Annuska néninek a beltéri fotókért, illetve Kakas Gyuláné Kati néninek az udvari képekért. A legutolsó képet - csoportképet - Bíróné Meiszinger Gabriellától kaptuk. Az intézményről nagyon kevés fotó maradt fent, így ezek a képek igazi kuriózumok.

---
Az eredeti bejegyzés 2013. július 8-án került fel honlapunkra, jóval ezután, 2015. január 3-án két újabb képpel bővíthettük az óvodát és az óvodásokat ábrázoló képek sorát Tislér Ildi jóvoltából, aki a saját fotóit osztotta meg velünk az 1978-ban középső csoportos, majd '79-ben nagycsoportos ovisokról, köztük saját magáról.

2018. szeptember 2-án újabb két felvétellel bővült bejegyzésünk, Szántai Károly jóvoltából, aki egy 1977-s és egy 1978-as csoportképet küldött el nekünk, e sorok írójának legnagyobb örömére, aki maga is szerepel a képeken.

2020. február 29-én újabb két felvétellel gazdagodott a bejegyzés, ezúttal Agg Szilvia jóvoltából, aki 1972-ből küldött két fotót.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép keletkezési ideje: 
1973-79
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1978
Évszámos térképre
4653-2162
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2013. július 8.

Hozzászólások

Vecsey András képe

Ide jártam annak idején oviba. Amikor ma arra vet az utam, mindig megemlékezem róla, és betájolom, hogy mi merre volt. Sőt az ovival szembeni mentőállomásra is emlékszem. Ha már áruházakat kellett építeni az óvoda helyére, legalább működnének teljes mértékben, és nem az üres, omladozó voltukban kellene "gyönyörködni"!

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Esetleg nincs "raktáron" pár fotó az oviról?;)

Tarcsai Mária képe

Milyen kár, hogy megszüntették azt a óvodát (is) Sokkal inkább a sajátunknak éreztük, mint most a kínai áruházat...talán hasznosabb is lenne....

Harkai László képe

A 4-5. képen fehér köpenyben,míg a 7-8.fotón sötét blúzban látható Ági néni,azaz Armay Sándorné,aki még nekem is volt óvó nénim 1960-ban!Már említettem ehelyütt,hogy manapság(kb2hónapja) is találkoztam,beszéltem vele!Ahhoz képest,hogy 94. évét tapossa hamarabb eléri a buszt ,mint én!

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Köszönöm!