Az egykori Meyne-telep 2.

Hozzászólok
Az egykori Meyne-telep 2.
Az egykori Meyne-telep 2.
Az egykori Meyne-telep 2.

Nagy Barnabástól, a család archívumából kaptuk ezt a három fotót, melyen az egykori Meyne-telep 2-es számú ház látható. Az épület a Meyne-telep és a gróf Tisza István út sarkán állt, sőt némileg átalakítva ma is látható, az azóta természetesen átnevezett utcák találkozásánál: a Meyne-telep ma a Bolyai János utca, míg az 1927-től gróf Tisza István nevét viselő utcát 1946 óta Béke útnak hívják. A Meyne-telep elnevezéssel a város Meyne János faiskolájára emlékezett, mely a mai Mikoviny u., Bajcsy - Zsilinszky u., Hunyadi u. és Béke út által határolt területen működött 1918-ig. Eztán a területet feldarabolták.
Az első fotón - mely vélhetően 1944 körül készült - szemből látható az épület, míg a második kép a Meyne-telep felől készült, a harmadik fotón pedig Barnabás édesanyja látható a családi otthonban 1942-ben.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1942-44
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1942
Évszámos térképre
1889-2464
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2014. január 8.

Hozzászólások

Haupt Erik képe

Nagyon érdekes, köszönöm a közzétételt, mivel a Meyne-telepben én is "érdekelt" vagyok. De kissé meg vagyok zavarodva, hogy hol áll ez az épület, mi a jelenlegi címe? Bolyai u.? Béke u? Az első kép a vasút felől készült? Köszönöm!

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Bolyai u.-Béke út sarok. Google Maps.:)