Az evangélikus templom II.

Keresés az archívumban

Az evangélikus templom
Eredeti méret

Korabeli felvétel a pécsi Zsabokorszky mérnöktől az evangélikus templomról.

Korábbi bejegyzéseinkben több alkalommal foglalkoztunk már az evangélikus templom építésének történetével. Írtunk az épület és a torony építéséről is, illetve több felvétel is mutattunk a templomról. Ezek a képeslap feletti "Evangélikus templom" címkére kattintva érhetők el.

A Kapcsolódó bejegyzésben pedig egy hasonló szögből, de jól korábban készült képeslapon látható a templom.

Kép típusa
Fotó/Mozgókép készítője
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1920-as évek
Kapcsolódó bejegyzés
Szerző
1925
5820-1741
Évszámos térképre

Hozzászólások

Dr. Schöberl Miklós Béla | 2016. július 28. 00:03

Zsabokorszky mérnök (aki ugyan jogosan, hiszen Sopronban 1926-ban erdőmérnöki diplomát szerzett, de mint mérnök elhelyezkedni már nem tudott /Trianon, erdővesztés/ ezért talán "dacból" használta ezt a jelzőt neve mellett) életrajzáról már volt hozzászólás az SA-n. Kiegészítésül még csak annyit, hogy 1926-28 között (München és Bécs) kitanulja a fényképész szakmát, majd szülővárosában Pécsen fényképész műhelyt nyit. Ekkor készültek a jobbnál jobb képei. Bevezeti az eredeti fényképről fotosokszorosítással készülő képeslap technikát. A mérnök elismert fényképész lesz. 1947-ben a fővárosba költözik és a fényképész (aki ekkor már filmes is) az erdészet szolgálatába áll (happy end) Megszervezi és irányítja a MALLERD késöbb ERTI fotolaboratóriumát, ahol remek szakmai és ismeretterjesztő kisfilmeket készít.

Kótai Mónika - szerkesztő | 2016. július 30. 10:34

És mi volt a keresztneve? Örülök, hogy végre megtudhatunk róla valamit, ha lenne róla egy portré, amit felhasználhatunk, akár a Fotósok menüpontba is felkerülhetne, megérdemelné ...

A bejegyzés létrehozása: 2016. július 26.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.