Az evangélikus templom II.

Hozzászólok
Az evangélikus templom

Korabeli felvétel a pécsi Zsabokorszky mérnöktől az evangélikus templomról.

Korábbi bejegyzéseinkben több alkalommal foglalkoztunk már az evangélikus templom építésének történetével. Írtunk az épület és a torony építéséről is, illetve több felvétel is mutattunk a templomról. Ezek a képeslap feletti "Evangélikus templom" címkére kattintva érhetők el.

A Kapcsolódó bejegyzésben pedig egy hasonló szögből, de jól korábban készült képeslapon látható a templom.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1920-as évek
Kapcsolódó bejegyzés: 
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1925
Évszámos térképre
5820-1741
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A fotó készítőjének életrajza: Zsabokorszky Jenő
A bejegyzés létrehozása: 2016. július 26.

Hozzászólások

Dr. Schöberl Miklós Béla képe

Zsabokorszky mérnök (aki ugyan jogosan, hiszen Sopronban 1926-ban erdőmérnöki diplomát szerzett, de mint mérnök elhelyezkedni már nem tudott /Trianon, erdővesztés/ ezért talán "dacból" használta ezt a jelzőt neve mellett) életrajzáról már volt hozzászólás az SA-n. Kiegészítésül még csak annyit, hogy 1926-28 között (München és Bécs) kitanulja a fényképész szakmát, majd szülővárosában Pécsen fényképész műhelyt nyit. Ekkor készültek a jobbnál jobb képei. Bevezeti az eredeti fényképről fotosokszorosítással készülő képeslap technikát. A mérnök elismert fényképész lesz. 1947-ben a fővárosba költözik és a fényképész (aki ekkor már filmes is) az erdészet szolgálatába áll (happy end) Megszervezi és irányítja a MALLERD késöbb ERTI fotolaboratóriumát, ahol remek szakmai és ismeretterjesztő kisfilmeket készít.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

És mi volt a keresztneve? Örülök, hogy végre megtudhatunk róla valamit, ha lenne róla egy portré, amit felhasználhatunk, akár a Fotósok menüpontba is felkerülhetne, megérdemelné ...

Horváth Péter Pál képe

Zsabokorszky Jenő...