Az Ofner-lőver

Keresés az archívumban

Az Ofner-lőver
Eredeti méret

A képen az Ofner-lőwer (lőver) látható 1931-ben. A rendkívül ritka felvétel készítésének pontos helyét nem sikerült meghatározni, dr. Heimler Károly 1936-os topográfiája szerint özvegy Ofner J.-nének és Mayer Walburgának a Honvéd út külső részén - ez a mai Honvéd út - a 16. szám alatt volt lővere, melyen egy egyszobás faház állt. A nyelvtanárnőről és házvezetőnőjéről Tarcsai Mária mesélt nekünk. (A teljes hozzászólás a bejegyzés alatt olvasható.)

"De jó, hogy említed Mayer Walburga nevét! Ő volt keresztanyám francia és német tanárnője, sőt kisdiák koromban engem is tanított (privát) de akkor már igen idős volt..... Ofner nénit is jól ismertem, Wali néni házvezetőnője volt. Egy házban laktak keresztanyámmal a Színház utca 1. szám alatt, az első emeleten. Mindkét hölgynek külön lakása volt, de közvetlen lakószomszédok voltak. Ha jól emlékszem Ofner néni halt meg előbb, de Wali néni igen hamar követte őt. Mindkét lakást egy földszinten lakó kétgyermekes család kapta meg, akik a két kicsi lakást egyesítették. Wali néni és Ofner néni közös sírja, a régi Szent Mihály temetőben van, a főbejáratánál rögtön jobbra. A nevük már nincs fenn."

Kép típusa
Fotó/Mozgókép készítője
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1931
Kapcsolódó bejegyzés
Kapcsolódó kiadvány
Szerző
1931
2078-2773
Évszámos térképre

Hozzászólások

Tarcsai Mária | 2013. július 2. 10:26

De jó, hogy említed Mayer Walburga nevét! Ő volt keresztanyám francia és német tanárnője, sőt kisdiák koromban engem is tanított (privát) de akkor már igen idős volt.....
Ofner nénit is jól ismertem, Wali néni házvezetőnője volt. Egy házban laktak keresztanyámmal a Színház utca 1. szám alatt, az első emeleten. Mindkét hölgynek külön lakása volt, de közvetlen lakószomszédok voltak. Ha jól emlékszem Ofner néni halt meg előbb, de Wali néni igen hamar követte őt. Mindkét lakást egy földszinten lakó kétgyermekes család kapta meg, akik a két kicsi lakást egyesítették.
Wali néni és Ofner néni közös sírja, a régi Szent Mihály temetőben van, a főbejáratánál rögtön jobbra. A nevük már nincs fenn.
Hogy nekem az Ofner névről ők miért nem jutottak eszembe!!!!!
Egyszerűen zseniálisak vagytok!!!!!
Köszönöm.

Kótai Mónika - szerkesztő | 2013. július 2. 16:33

Ne viccelj, én köszönöm a képet! Dr. Heimler Károlyé az érdem, én csak őt idéztem.

Tarcsai Mária | 2013. július 2. 10:27

Az eredetiben sem jó minőségű képen Keresztanyám látható.

A bejegyzés létrehozása: 2013. július 2.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.