Az Ofner-lőver

Hozzászólok
Az Ofner-lőver

A képen az Ofner-lőwer (lőver) látható 1931-ben. A rendkívül ritka felvétel készítésének pontos helyét nem sikerült meghatározni, dr. Heimler Károly 1936-os topográfiája szerint özvegy Ofner J.-nének és Mayer Walburgának a Honvéd út külső részén - ez a mai Honvéd út - a 16. szám alatt volt lővere, melyen egy egyszobás faház állt. A nyelvtanárnőről és házvezetőnőjéről Tarcsai Mária mesélt nekünk. (A teljes hozzászólás a bejegyzés alatt olvasható.)

"De jó, hogy említed Mayer Walburga nevét! Ő volt keresztanyám francia és német tanárnője, sőt kisdiák koromban engem is tanított (privát) de akkor már igen idős volt..... Ofner nénit is jól ismertem, Wali néni házvezetőnője volt. Egy házban laktak keresztanyámmal a Színház utca 1. szám alatt, az első emeleten. Mindkét hölgynek külön lakása volt, de közvetlen lakószomszédok voltak. Ha jól emlékszem Ofner néni halt meg előbb, de Wali néni igen hamar követte őt. Mindkét lakást egy földszinten lakó kétgyermekes család kapta meg, akik a két kicsi lakást egyesítették. Wali néni és Ofner néni közös sírja, a régi Szent Mihály temetőben van, a főbejáratánál rögtön jobbra. A nevük már nincs fenn."

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1931
Kapcsolódó kiadvány: 
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1931
Évszámos térképre
2078-2773
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2013. július 2.

Hozzászólások

Tarcsai Mária képe

De jó, hogy említed Mayer Walburga nevét! Ő volt keresztanyám francia és német tanárnője, sőt kisdiák koromban engem is tanított (privát) de akkor már igen idős volt.....
Ofner nénit is jól ismertem, Wali néni házvezetőnője volt. Egy házban laktak keresztanyámmal a Színház utca 1. szám alatt, az első emeleten. Mindkét hölgynek külön lakása volt, de közvetlen lakószomszédok voltak. Ha jól emlékszem Ofner néni halt meg előbb, de Wali néni igen hamar követte őt. Mindkét lakást egy földszinten lakó kétgyermekes család kapta meg, akik a két kicsi lakást egyesítették.
Wali néni és Ofner néni közös sírja, a régi Szent Mihály temetőben van, a főbejáratánál rögtön jobbra. A nevük már nincs fenn.
Hogy nekem az Ofner névről ők miért nem jutottak eszembe!!!!!
Egyszerűen zseniálisak vagytok!!!!!
Köszönöm.

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Ne viccelj, én köszönöm a képet! Dr. Heimler Károlyé az érdem, én csak őt idéztem.

Tarcsai Mária képe

Az eredetiben sem jó minőségű képen Keresztanyám látható.