Az Ógabona tér 42. egykor

Hozzászólok
Az Ógabona tér 42. egykor

Az Ógabona tér 42-es számú ház abból az időből, amikor Koloszár Lajos autó- és motorszerelő itt várta az ügyfeleket műhelyében. Ekkortájt, 1958-ban a helyi napilap olvasói a következő hirdetést olvashatták az újságban: "Ön is jól jár! Motorja is, ha hengerét nálam futtatja, motorját nálam javíttatja! Koloszár Lajos motorszerelő, Sopron, Ógabona tér 42. (Színház mellett)"

A soproniak későbbi generációi inkább a hosszú ideig itt működött díszállat kereskedésről ismerik az épületet.

Kép típusa: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1950-es évek vége
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1958
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2023. február 5.

Hozzászólások

Koloszár Valér képe

Kedves Mónika!
Boldogsággal és büszkeséggel töltött el, amikor a Sopron anno Facebook-oldalának követőjeként ez a bejegyzés került a szemem elé a hírfolyamban. Sajnos a családban nem maradt fenn fénykép megboldogult nagyapám műhelyének homlokzatáról, ezért köszönöm szépen, hogy megosztotta!
Annyiban helyesbíteném a leírást, hogy a korabeli újságcikkben valószínűleg elírás történt, mivel a járművek erőforrásainak hengereit egy hengerfúró segítségével alakította ki a nyagyapám (apám állítása szerint abban az időben ez volt az egyetlen ilyen eszköz a városban), ezért a futtatás nyilván helytelenül szerepel.
Nagyon köszönöm az élményt, édesapámnak is nagy örömöt okozott, amikor megmutattam neki a fotót, ő 8 éves volt akkor.
Üdvözlettel,
Koloszár Valér

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Kedves Valér, nagyon örülök, hogy örömet szerzett a fotó. Küldök önnek privátban egy e-mailt is a témában. Köszönöm a kiegészítést a bejegyzéshez, így mindenképpen hitelesebb lett a poszt.