Az Ógabona tér a '70-es évek végén

Hozzászólok
Ógabona téri részlet

Pillanatkép az Ógabona térről, az 1970-es évek végéről. A fotó jobb oldalán látható épületben egykor működött vendéglőről ezen a korabeli képeslapon láthatnak képeket.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1978
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1978
Évszámos térképre
4021-1912
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2013. február 22.

Hozzászólások

Tarcsai Mária képe

Nagyon jó kis kép, emlékszem az utcánknak erre az arculatára is, sőt, és is összekapartam jó néhány utcaképet az Ógabona térről (is)

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Itt jó helyen lennének....

Tarcsai Mária képe

Rajtad múlik, hogy mikor kéred:))))

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Amikor neked kényelmes. Az inkább a kérdés, mikor tudom feldolgozni.

Tarcsai Mária képe

A lakóházunk (ahol családunk kevés híján 100 éve lakik) éppen hogy csak látható a házsor végén. Előtte látható egy földszintes ház, ami kb. 20 éve a B. Kovács család által épített ház, és és előbbre a Flieger ház. (ma Brand Dietmár fogorvos magánrendelője. Fliegererék bortermelő poncichterek voltak, remek boruk volt. A ház udvarában állt egy sufniszerű építmény, ahol egy igen öreg, és főleg igen szegény néni lakott. Nagymamám, bár maga sem volt gazdag, minden vasárnap ebédet küldött ennek a néninek, amit rendszeresen én vittem el. (húsleves, rántott sertésszelet, párolt rizs, uborkasaláta) Itt lakott még egy nagyon kedves testvérpár (sajnos a nevük nem jut eszembe) Aztán ők is elmentek.... Fliegerék megöregedtek, majd meghaltak, a ház lassan életveszélyessé vált, évtizedekig aládúcolva, kitámasztva csúfította az Ógabona teret, majd a szóban forgó fogorvos megvásárolta, talpig lebontva, az elődjével teljesen azonos módon újjáépítette. Díjat is kapott érte...

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Köszönöm, örülök, hogy itt tovább él ez a történet!