Az SVSE focicsapata 1955-ben

Hozzászólok
SVSE NB II.-es focicsapata 1955-ben
Marton Antal
Conrad Kálmán  és egy ismeretlen hölgy a Fertőn

Dr.Schöberl Miklós Béla közreműködésével jutott el hozzánk ez a három felvétel, melyeket Marton Antal és Dr.Orbay László ajánlottak fel honlapunk számára. A felvételekről Miklós így írt:

„Az első képen az SVSE NB II.-es focicsapata látható 1955-ben. Helyszín kb. a mai SVSE sporttelep teniszpályája.
Felső sor: Tombác Lajos, Fendrik …,Völgyes Alfréd, Rajnai János, X Y. (azonosítatlan) Tremel Rudolf, Pereznyák Kálmán, Töröcsik István, Fónay Valér, Szabó József, Pers János (elnök), Kozák Sándor (intéző), Varjú Sándor (bíró)
Alsó sor: Horváth Jenő (edző) Ferencz Gyula, Marton Antal, Salamon Károly. A csapatból itt hiányzik Vámos Lajos (A képen X-el kitakarva pedig egy civil.)

Ennek a képnek érdekessége azon kívül, hogy a város focirajongóinak egykori kedvenceit mutatja, a háttérben megjelenő háborús károkat viselő épület látványa. Ennek az épületnek hosszú ideig először csak a képen szemben lévő szárny földszinti része volt felújítva, ahol öltöző és zuhanyzó helyiségeket alakítottak ki, majd a felette lévő szinten (a korábbi fedett uszoda helyén) kosárlabda pálya épült. Végül 1971-ben az épületnek a képen jobb oldali szárnya is megújult a Lokomotív Szálló megépítésével. A kép készítése idején az egész épületnek egyetlen lakója volt Conrad Kálmán, az akkori pályagondnok (volt katonatiszt, jeles sportoló, a városi élet ismert alakja) aki az egyik ideiglenesen helyreállított emeleti szobában lakott.)

A második képen a focicsapat kapusa Marton Antal látható egy Jáva 250-es motoron, mellyel gyakran indult az ’50-es évek háztömbkörüli motorversenyein, és általában meg is nyerte. A felvétel az előtt az egykor szépen díszelgő szomorúfűz előtt készült, mely a Városligeti u. és a Mikoviny u. sarkánál kialakított kis parkban állt, eltakarva egy Mária-szobrot.

A harmadik képen Conrad Kálmán látható a Fertőn 1960-as években. A képet Dr. Orbay László bocsátotta rendelkezésünkre.”

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1955 és 1965
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1955
1965
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2015. december 12.

Hozzászólások

Friedrich Rezső képe

Varjú SÁNDOR...

Horváth Árpád képe

Fendrik József?Testnevelő tanár!