A honlap frissítése miatt ideiglenesen nem elérhető a hozzászólás és a regisztráció funkció.
Szíves türelmüket kérjük.

Az Ujhelyi-ház az 1950-es évek elején

Hozzászólok
Az Ujhelyi-ház az 1950-es évek elején

A Széchenyi teret nyugatról lezáró Ujhelyi-ház az 1950-es évek elején. A felvétel készítésekor a II.Rákóczi Ferenc utca felőli üzlethelyiségben az 1948-ban megalakult Népbolt Nemzeti Vállalat 23-as számú árudája várta a vásárlókat.

Kép típusa: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1950-es évek eleje
Kapcsolódó bejegyzés: 
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1951
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2022. január 29.

Hozzászólások

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Hozzászólások honlapunk Facebookos oldaláról:

Schöberl Miklós Béla: Az ’50-es években, amikor az országnak háborús jóvátételt kellett fizetnie és az orosz csapatokat is el kellett látni, a húsboltokból eltűnt a hús. Annál feltűnőbb volt, hogy ebben az időben a képen látható vegyesbolt bejárata mellet jobbra-balra füzérekben lógatva ilyenkor télen megjelent a csonttá fagyott lőtt vadnyúl. A vadkereskedelmet a híres MAVAD látta el „tervgazdálkodás” alapján. Valahogy sikerült úgy túlteljesítenie a tervet, hogy ebből már szó szerint nekünk is jutott.

Péntek György: Zöldségboltok ajtaja mellett is lógtak a vadnyulak. A fejükre papírzacskót húztak. Gondolom nem volt szép látvány , de gyerekként mindig érdekel mi lehet a zacskó alatt.

Árvay Péter: A pincéje meg nagy Fűszért raktár volt, ahol 1958-ban gimnazistaként jó pénzért dolgozhattunk egészen addig míg meg nem dézsmáltuk a repi talán olasz cukrozott gyümölcs készletüket. Olyan finomat még soha nem ettünk, de úgy rúgták ki bennünket, mint annak a rendje, azonnal.