Az Újteleki utca 6-os számú ház az 1950-es években

Keresés az archívumban

Az Újteleki utca 6-os számú ház az 1950-es években
Eredeti méret

Az Újteleki utca 6-os számú ház, melyet napjainkban legtöbben talán a piachoz vezető átjáróról ismernek, az 1950-es években. A képen látható üzlethelyiségben még évtizedekig működött az élelmiszerbolt.

Számomra különösen kedves ez az épület, hiszen nagyszüleim az udvari részen laktak, így gyerekkoromban ez a ház volt a második otthonom. Igaz, ez már az 1970-es években volt, amikor már az említett, az új piachoz vezető átjárót megnyitották. A képen látható kisboltban is sokszor megfordultunk, ha éppen nem délután 3 óra, az átjáró bezárása után az udvaron játszottunk a kamrák, garázsok, kiskertek szegélyezte igazi gyerekparadicsomban. Bízom benne, hogy az akkori pajtások közül lesz, aki olvassa ezeket a sorokat és benne is hasonlóan kellemes emlékeket ébreszt a mások számára valószínűleg csak egy romos épületet ábrázoló fotó.

Kép típusa
Kép/Mozgókép beküldője
Kép keletkezési ideje
1950-es évek
Kapcsolódó bejegyzés
Szerző
1955
5639-1949
Évszámos térképre

Hozzászólások

Zsuzsanna Mészáros | 2020. augusztus 3. 19:11

Évek óta keresgélem az Újteleki utca 1-3.sz. épületről ftókat, sajnos sikertelenül. Nagyon sok-sok boldog gyerekévet töltöttem el, több barátnőm és iskola,valamint osztálytársam is ebből az utcából volt. Németh Évi, István,Mária és Magdi az házban, a Magdi néni boltja, Erős bácsi suszter, Bujtás bácsi a fafaragó, Kató néni a szikvizes. Csak legalább egyetlen egy fotót láthatnék a HÁZUNKRÓL.

Kótai Mónika - szerkesztő | 2020. augusztus 3. 19:14

Sajnos egyelőre nincs róla fotónk, de bízunk benne, hogy lesz.

A bejegyzés létrehozása: 2020. augusztus 2.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.