Az úttörőzenekar koncertje a kultúrház teraszán

Hozzászólok
Az úttörőzenekar koncertje a kultúrház teraszán
Az úttörőzenekar koncertje a kultúrház teraszán
Az úttörőzenekar koncertje a kultúrház teraszán
Az úttörőzenekar koncertje a kultúrház teraszán

Korábban olvashattak már egy személyes visszaemlékezést honlapunkon az egykori úttörőzenekarról Moser Aranka tollából. A segítségével jutott most el hozzánk a - teljes nevén - 3911-es Kossuth Lajos Természetjáró Úttörőcsapat Fúvószenekarának albuma, melynek soproni vonatkozású felvételeit folyamatosan tesszük majd közzé honlapunkon.

Jelen bejegyzésünk három felvétele az egykori Ady Endre Kultúrház teraszán készült, valószínűleg 1965 augusztusában, bár érdemes megjegyezni. hogy a mellékelt levélen, melyet az intézmény egykori igazgatója írt a zenekar vezetőjének, Tarján Jánosnak, egy augusztus 18-re invitáló meghívás olvasható, ám az albumban a képek alatt augusztus 20. a felirat. Hogy végül másik napon tartották-e meg az eredetileg 19-re tervezett koncertet, vagy netán több koncert is volt, esetleg más - más évben készültek a fotók és íródott a levél, sajnos nem tudjuk. Ha esetleg valaki emlékszik az eseményre, szívesen vesszük a pontosítást, kiegészítést.

Az albumban szereplő további anyagokat folyamatosan tesszük majd elérhetővé honlapunkon. A bejegyzések az Úttörőzenekar címkére kattintva érhetők el.

Kép típusa: 
Fotó/Mozgókép készítője: 
Kép/Mozgókép beküldője: 
Kép keletkezési ideje: 
1965
Szerző: 
Kép keletkezésének éve: 
1965
A bejegyzés szerzőjének életrajza: Kótai Mónika
A bejegyzés létrehozása: 2018. szeptember 11.

Hozzászólások

Moser Aranka (Pauliné) képe

Köszönöm szépen! De nagy öröm ez nekem! Sajnálom, hogy nincs már meg a magnószalag, amelyen egy két próbánk hangfelvétele szerepel! Olyan jó, hogy itt láthatóak vagyunk! Csuda lelkes, fegyelmezett zenészek voltunk!

Kótai Mónika - szerkesztő képe

Én tartozom köszönettel, hogy megkaphattam az albumot. Érkeznek majd a képek folyamatosan. :)