Bánfalvi látkép a kolostorral II.

Keresés az archívumban

Bánfalvi látkép a kolostorral
Eredeti méret

Bánfalvi látkép a kolostorral, az odavezető lépcsővel és a környező házakkal. A kép készítésék pontos idejét sajnos nem ismerjük, az általunk megadott dátum tájékoztató jellegű. Ugyancsak nem sikerült megfejtenünk, pontosan hol állt a fotós a kép készítésekor. Bízunk benne, hogy olvasóink ismét a segítségünkre lesznek.

A kolostor történetéről számos bejegyzésünkben írtunk már, ezek az írások és a hozzájuk tartozó fotók a felvétel feletti vonatkozó címére kattintva érhetők el.

Kép típusa
Fotó/Mozgókép készítője
Kép keletkezési ideje
1970-es évek vége
Kapcsolódó bejegyzés
Szerző
1979

Hozzászólások

| 2018. január 3. 17:13

A kép az Ady Endre utca és a Hajnal tér sarkán álló mai buszmegálló helyéről lett fotózva. A kép bal sarkán a tűzfal a ma is álló Ady Endre u. 201-es számú háznak a tűzfala. Az új házak viszont még hiányoznak a Gesztenyés körút elején, ezért olyan szellős a rálátás.

Kótai Mónika - szerkesztő | 2018. január 3. 17:42

Köszönöm, a Facebookos oldalunkon is erre tippelnek.:)

Horváth Péter Pál | 2018. január 4. 11:31

A korbeli környezetet is figyelembe kellene venni, meg az objektív gyújtótávolságát. Egyébként nem a 201. sz . ház tűzfala látható a bal oldalon.

Moser Aranka (Pauliné) | 2018. január 3. 19:36

Mindenesetre nagyon jó kép! Valóban a Hajnal tér felől készült a kép! Én még azt is megkockáztatom, hogy valakinek a ház udvarából! Nekem nagyon furcsa így átlátni a bokrokon a Gesztenyés körútra! Ilyen perspektívából még gyermekként sem volt részem látni! Szemben nézve a kép jobb felén az egy emeletes ház a Füzi családé volt! Mellette balra lefelé a Szilágyiék háza, mellette ami fehérre van festve a Móriczék háza volt! Köszönöm ezt a szép fotót!

Horváth Péter Pál | 2018. január 4. 20:51

Igaza van Arankának, hogy a Hajnal tér felől készült a kép. Sőt abban is, hogy valakinek a ház udvarából! (Mint bátorkodtam felvetni, a Hajnal tér 3. sz. ház udvarából) ...

Moser Aranka (Pauliné) | 2018. január 3. 20:06

A férjem kibogarászta, hogy bizony ez egy magasabb helyről lett fotózva, teleobjektívvel! A tippünk az Avar utca 28. körül! Talán!

Varga Ákos | 2018. január 3. 20:40

Szőlőskert utcából történt a fénykép készítése meglátásom szerint.

Pesti István | 2018. november 24. 14:06

Az én számítgatásom alapján arra jutottam, hogy a Hajnal téri evangélikus templom tornyának egyik ablakából készült a felvétel.

A bejegyzés létrehozása: 2018. január 3.
Kérjük, ne használja a képernyő nyomtatást a képek másolására! Köszönjük.